17 comments

 1. ÅH har ni blivit med gräs???? Vad härligt!!!Toppen med det urtråkiga vädret vi har idag då i Linköping det kommer växa och frodas toppen med allt regn.Får man vara nyfiken och fråga om ni bor i eller utanför staden? Ni ser ju onekligen ut att ha väldigt sto tomt och det brukar inte tomterna inne i stan ha. ;)kram kram Lina

 2. Linruz: Gräs it is! Och rullat gräs behöver massor av vatten. Vi kör med vattenspridare för fullt, men regn är mycket tacksamt dessa dagar. Vi bodde i staden, nu bor vi i en expansiv del utanför staden. Tomten är nog ordinär villastorlek på ca 820 kvm. Men ack, sicka fina gröna kvadratmeter det är 🙂

  Stämningsfullt: Bildbevis kommer :). Det är sådan enorm skillnad med gräs. Allt ser så mycket mer färdigt ut. På bilden är ändå trädäcket nästan klart och matjorden är på. Man glömmer så snart den lervälling som fanns tidigare. Så skönt med grunden klar!

  Ida: Det är strålande tider ja 🙂

 3. Vad härligt – grattis till gräset! Visst blir det en enorm skillnad för synen med grönt istället för jord. Jo, det är väl det som är tacksamt med regn ibland. Vi gödslade gräsmattan i helgen och det är ju bra att det kommer lite för naturen. Men till helgen får det gärna vända :-DJag hade möte med trädgårsarkitekten i morse för lite omplanering av en yta sedan förra “ritningen”. Så inspirerande! Och så vill man ha allt färdigt på en gång förstås. Nåja, det får bli en sak i taget – vi har i alla fall lagt en häckbeställning nu. Vintergrön liguster, höga (100-125) solitärer i kruka – om vi kan lita på informationen vi fick kan vi räkna med en 1.50 hög tät häck inom ett par år.

 4. Mrs B: Precis. I morgon eftermiddag skall solen skina igen, så att det kan bli grillafton ute på dansbanan 😉 Så spännande med arkitekten! Jag är jätteglad att vi tog hjälp, även om slutresultatet inte är precis exakt som föreslaget. Det var väldigt värdefullt att få ett proffsigt öga på de stora dragen i form och funktion. Vi har också beställt häck och det blev vintergrön liguster för oss med. Här är det också stora plantor med sex stora förgreningar på varje, men den skall väl klippas ned den med antar jag. 1.50 hög tät häck låter som en våt dröm för mig :). Ni har väl specialbeställt lite dyrare plantor som är färdigväxta då antar jag eller? 1,50 låter högt och mycket praktiskt 🙂

 5. Vad roligt med gräs! Vilket enormt framsteg och vilken känsla det måste vara! Från tomt till trädgård på ett kick. Regnar och är grått här med, men det är ju välbehövligt för både bönder och så ni nyblivna gräsmatteägare! :)Lisa

 6. Oj så härligt tänk när gräset “sitter” och ni kan gå med bara fötter och njuta. Blir kul att se bilder framöver för jag förstår att det är skillnad på brunt och grönt :):) Jag har en nyfiken fråga vad är det för fina stolar som står på däcket är det stål med svart tyg månne ??Ha en fin dag i morgon med sol och grill på dansbanan(kanske det kan bli en svängom..)

 7. Ang. häckplantorna. Jag har inte full koll på exakt vad det är vi köpt… (här köper vi helt osett :-), dock från en plantskola med gott rykte). Vi skulle köpa solitärer med jordklump först, men dessa var just nu försent att plocka upp ur jorden (lite vilseledda blev vi då vi tidigare fått besked om att det var ok april-maj). Men istället får vi då motsvarande höga solitärer i kruka, vilket plantskolan menar är klenare i uppbyggnaden men bättre i rötterna – vilket då skulle gå på ett ut i växtkraft. Och om jag nu minns rätt så har dom vid något tillfälle sagt att vi inte ska klippa ner dessa (mer än möjligen typ 10cm), utan bör kunna räkna med 20cm uppsläpp varje år. Åtminstone har hon vid frågan “när har vi en tät häck som är 150cm hög) svarat att det skulle ta ungefär 2år.Men lite orolig blir jag förstås när jag läser om “vakmästarbeskärning” och “beskärning ska ske 20cm ovan mark”, så jag kommer nog ställa frågan ett par gånger till… Prismässigt låg vårt alternativ på halva priset jämfört med inköp av helt färdig häck i moduler.

 8. Tjoho! Underbart med gräs, mindre lera inomhus nu då, med andra ord ;)Om det nu inte kommer regn så vet jag vad du gör på kvällarna!Kram/Diana

 9. Men oj vad spännande! Jag vill se bild!I helgen ska vi till ön och plantera häck. En bokhäck som redan är 120 cm hög! Vi ser fram emot insynsskydd.

 10. When you’re in uncomfortable position and have got no money to move out from that, you would have to receive the mortgage loans. Because that should aid you definitely. I take college loan every year and feel great just because of that.

Leave a Reply

Your email address will not be published.