Häck II

hackplantering.jpg

Vi har kört en riktigt klassisk uppdelning denna helg. Anders har planterat häck. Jag har stått i köket och haft markservice och tagit hand om barn. Så kan det bli ibland. Häcken är nästan färdigplanterad nu. Det är tappra plantor med vintergrön liguster som nu skall klippas ned för att växa tät neråt. Aj, aj, lite ont gör det att kapa spirande knoppar med lite grön fägring på. Men så är den krassa häckverkligheten som bekant. Klipp lönar sig väl i slutändan i detta fall.

Häcken planteras på hela framsidan på huset för att skapa en mer privat sfär ut mot gatan. Vi har placerat huset med fokus på baksidan.  Entrén kommer man till via en gång längre bort som ansluter till garageuppfarten. Våra besökare kommer således att uppleva entrén mer från sidan än rakt framifrån. På bilden syns lite av de runda former som skissades fram i trädgårdsdesignen. I mitten av trappan möts singel och gräs med en kant av sten. Det roliga med häckplanteringen är just att få en visuell gräns, där de övriga ytorna i trädgården blir mer synliga. Mellan passen i köket bläddrar jag mycket i mina nya trädgårdsböcker och tänker träd, marktäckare och lite bärbuskar. Det är egentligen nu det roliga tar vid – att inreda trädgården.

7 comments

  1. Hej! Vad roligt att se hur det går med häckgrävandet. Det blir så fint och bara det att skapa lite “väggar” gör ju att man fort kan föreställa sig hur det blir sedan och vad mer man vill plantera. Otroligt spännande att följa med på hur det växer. Kanske du blir drabbad av trädgårdsdillan du också =) Hälsning Ulrika

  2. Åh så fint det kommer att bli. Det märks att ni tänker igenom varje detalj av huset och trädgården. Svar: Åh, jag så avundsjuk jag blir! Håller med att de är odödliga klassiker. Kram Sandra

  3. Vad fint! Det kommer bli en fin avskärmning mot gatan. Gillar rundningen på gräsmattan/stenen. Vi har fullt upp – både i huvudet och med fysiskt arbete… Nu har vi fått ett DHL-nummer, så det finns goda förhoppningar om att våra plantor blir levererade imorgon, eller allra senast onsdag.

  4. Ha! Vår ligusterhäck var tre år när vi flyttade in, och gick väl till strax ovanför knäna. Numera är den 2,5 meter hög på sina ställen, och en VÄGG, verkligen. Ska ta ner den en meter i år… 🙂 Men klipper man den två gånger om året så är den snäll och glad. Behöver numera inte vattnas heller, annat än med vattenspridare någon enstaka gång per säsong.

Leave a Reply

Your email address will not be published.