Lång helg

saxcollage1-copy.jpg

Nu vankas det långhelg. Trevligt. Jag tycker om hela konceptet med ett lite längre avbrott och sörjer fortfarande att man bestämde sig för att låta Annandag Pingst bli en alldeles vanlig dag. Men nu väntar Kristi Himmelfärds. Det kommer säkerligen att bli en del funderande kring trädgården. Vi behöver rama in vårt stora trädäck lite, för att få till lite mer av en rumskänsla därute. Det blir kanske en snabbfix med färdiga skärmväggar på en del. Sedan funderar jag, med inspiration från de nya trädgårdsböckerna, att göra någon form av spaljé med galvaniserat armeringsjärn och stolpar för klättrande grönt. Men allt skall göras också – som bekant. Vi får se vart tankarna leder. En del planer bör man ha i vilket fall som helst :).

Jag tillönskar er alla en riktigt lång och skön helg!

Små gåvor som gör mig glad – gladsax och frökort. Tack! Jag har återupptäckt Tricia Guilds vackra bok Cut Flowers från 1998. Still going strong.

10 comments

  1. Jag önskar dig en härlig långhelg. Roligt att se ligusterhäcken – jag förstår att du vill att den ska växa till sig fort. Vi ska kämpa vidare med vår bokhäck nu i helgen med. Den är lite större och frodigare – men vi vill gärna att den tätnar snabbt.

  2. Fina bilder och sött frökort! Fingeborgsblomman är fin, synd bara att den är så giftig (säger hon med småttingar som fortfarande stoppar saker i munnen :-)Här kommer trädgården ligga i fortsatt fokus i helgen. Kroppen är mör efter gårdagens häckplantering – vi körde på järnet efter att barnen lagt sig och kl 23 var häcken planterad! Återstår idag (i dagsljus) att se om det blev rakt :-)Önskar en skön långhelg, såhär lite i förväg!

  3. Visst är det härligt med långhelg! Vi i Norge har ju annandag pingst kvar och det är en grym helg – dessutom alltid med ledigt på måndagen. Förstår inte hur de tänkte i Sverige när de tog bort den och ersatte med nationaldagen. Nationaldagen ska väl vara värd att ha en egen helgdag utan att man ska behöva ge avkall på en annan. Förstår ju att det som vanligt handlar om pengar men så trist att pingsten liksom bara försvann.Ha en skön Kristi himmelfärd och lycka till med trädgårdsplanerna!

  4. Frida: Tack :)Lo: Ack ja, er bok lär nog sticka iväg betydligt snabbare än vår tappra liguster. Täthet – ja tack :). Vi lär satsa på att bona in oss lite på trädäcket den första tiden!Mrs B: Heja er! Just nu är det ju högtintressant att följa trädgårdsplanering. Man är ju en aning insnöad på det som är aktuellt för en själv just nu :)Ingela: Jag håller med! Och svenskarna vill ju så gärna ha en norsk nationaldag med flaggyra, men det är lite svårt att konstruera i efterhand.Tack! Ha en fin helg Ni med!Caroline: Haha! Precis! Detsamma!

  5. Från vilken bok har du hittat det om spaljeerna, fanns det ngn bild ?är inne på spaljeer också ?Annika

  6. Tror det blir många spadtag runtom i landet denna helg. Hoppas bara att vädret håller i sig så man kan vara ute och fixa.Må gottkram kram

  7. Becky: Den är från Karlstad Redskap – inköpsställe okänt. Visst är det något speciellt med prickigt. Det är just en gladsax :)Annika: Jag spanar mycket i min nya bok Trädgårdens form som jag har skrivit om tidigare. I den finns en spaljeidé med enkla svarta stolpar som man har fäst galvaniserat armeringsjärn mellan. Jag gillar idén och tycker att det är jättesnyggt. Sedan gäller det att få till det IRL också som sagt!Linruz: Säkert är det så ja! Inget vidare väder dock, så i dag har det mest blivit inomhus. Ha det fint du med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.