Egen grill är guld värd

grillolja-copy.jpg

Sommarvärme. Härligt!

Jag har testat några varianter på egen grillolja och kryddning efter att ha övergett de färdiga blandningarna. I går testade jag detta grundrecept på en grillolja som jag hittade hos Receptfavoriter. Det var smidigt att mixa samman och det blev en bra konsistens för att använda för marinad och pensling av kött. Jag provade även deras grillkrydda och även den blev väldigt god. En bra bas till grillen – utan smakförstärkare – som rekommenderas varmt!

Vi behöver investera i en bättre pensel – praktiskt och snyggt i silikon från Le Creuset.

7 comments

  1. Gott! Samma som din men utan soja passar utmärkt som marinad till kyckling. Ibland har jag i lite hackad chili och ibland en gnutta curry. Det smakar olika varje gång eftersom jag blandar lite på måfå.Härligt med värme, visst?

  2. Bra med ett recept på grillolja. Ett litet tips på pensel i silicon är Fiskars variant som säljs på ÖB för 29 kr.

  3. Det är så gott med grillat, och givetvis egengjord grillolja. Ska testa ditt recept. Det är kul att testa nya recept, skulle gärna vilja hitta någon ny kall sås som passar till grillat. Vi brukar få en ny favorit varje sommar. Kanske du har något tips?

Leave a Reply

Your email address will not be published.