Varmt

soligdag-copy.jpg

Jag ironiserade över min makes väderintresse tidigare i vintras, men nu får jag börja äta upp det. Sedan vi flyttade ut i huset har intresset bara ökat. Det finns ju liksom fler möjligheter till att bara sitta ute nu. Numera har jag en vädersajt inlagd i kanten för uppdateringar om moln och sol. Så kan det gå :). Och det verkar som om det fina vädret är på väg bort snart. Det gäller således att maximera denna strålande sommardag. Grill såklart, barnpool såklart och bläddra i massor av fina sommarböcker. I går fann jag inspiration i en av mina favoriter – Sommarljus – som tyvärr är slutsåld sedan några år. Jag siktade en avocadoaioli som skulle smaka mums till grillad lax och lite ugnspotatis. Men si det gjorde den inte alls. Jag tyckte nog att jag gjorde enligt recept, men det hela blev en besk sörja som helt enkelt var oätlig. Så kan det också gå när man mixtrar i köket. Vad äter ni till grillat? Tipsa gärna!

Ha en fin måndag i solen!

Omslag från Sommarhusliv hela året samt strandkasse från Alphabetbags.

9 comments

  1. Mangosalsa går alltid hem till grillat! Eller en bit gott bröd, med en mumsig olja, tillsammans med en tomatsallad. Kanske lite mozzarella till det. Det är sånt som känns fräscht. Annars går ju ungnsbakade/-stekta potatisar hem till det mesta. Eller svärmors franska potatissallad. Eller potatisgratäng… Ska nog inte sväva iväg mer nu… Men en kall yoghurtsås måste man nog ha också! ;o)

  2. Hos oss är Halloumi ett måste till grillat! Det är nåt visst med den där lite gummiaktiga konsistensen. 🙂 Annars är ju tzatsiki riktigt mumsigt också.Kram Anneli

  3. Vi äter guacamoleröra till både kött och fisk. 3 mogna mosade avocado, 2 pressade vitlöksklyftor, drygt en halv burk lätt creme fraische, salt och lite lime. Blir det något över kan man dippa grönsaker eller chips i geggan också. Supergott!Kram //Charlotta.

  4. Jättegod röra till grillat, blanda 3 dl gräddfil, 2 mck mango chutney, 1-2 hackade äpplen, ½ rödlök, salt och peppar, klart! Njut! Kram Sara

  5. Visst har det varit ett par kanondagar, och även här har vi hunnit med grillat mellan (arbets-)varven. Vi är dåliga på röror/tillbehör och kör nog mest utan. Det som gått varmt senaste grillvändorna är ungsbakade potatis&rotfrukter – vi kör enkelt och stoppar ner bitar av potatis, palsternacka, morötter och squash i en plastpåse med lite olivolja&kryddor (mest så det ska gojsa runt, behöver inte ligga någon tid). Och sen havssalt på det när det är färdigt. På grillen lägger vi även marinerade champinjoner, mums.Förra året körde vi hårt med “potatissallad” som tillbehör till det grillade: http://mrsbandco.blogg.se/2008/july/enkelt-gott.html

  6. En enkel men supersmarrig sås till grillat som min kusins man (som är en suverän kock, även till yrket) gör: Blanda en påse Holiday eller Tortilla dipmix med filmjölk istället för gräddfil, så blir den lagom flytande!

  7. Jag äter helst en basilika- och soltorkade tomaterröra eller en enkel kall vitlökssås.Super med tillbehör man kan förbereda kvällen innan så slipper man stå i köket när solen skiner ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published.