Varmt II

Vinklingen är ju uppenbar. Vad hände med all sommar? Man hade ju precis kommit in i en mycket trevlig lunk med utomhusliv för hela slanten. Kallt igen? Nej tack.

solstol.jpg

I går var allt det vita på vår baksida alldeles självlysande och elektrifierat av solstrålar. Det var poolparty (här pratar vi plaskpool modell lite större) för hela slanten. Jag klämde in mig i ett litet skuggigt hörn på min lilla uteplats.

solcollage-copy.jpg

Mellan allt servande med torra badkläder, handdukar, saft, smörgåsar samt lösa värmekiv, sippade jag lite te och bläddrade i förströelselitteratur. Jag fick Sommarens söta i namnsdagspresent i lördags och än så länge bläddrar jag bara och tittar på vackra bilder. Nya Laga Lätt innehöll ett uppslag med Veckomatsedeln. Skoj! Sedan klurar jag trädgård, men det händer inte mycket här inte. Det blev som jag trodde lite av en pysballong-effekt. Vi får se om det blir ett ryck framåt augusti med plantering av buskar och träd. För nu ligger pallkragarna alldeles platta och den vackra zinkbaljan står tom, men just för dem kanske det finns lite hopp. Vi får helt enkelt se vad energin räcker till framöver!

9 comments

  1. Man trodde nästan det var bra för att vara sant, vädret alltså! Det kommer nog mera värme snart, ochhoppas på det hela min semester!Kram

  2. Njut av första sommaren i huset, du hinner nog säkert ska du se 🙂 Ni ska ju bo där ett antal år. Jag har en likadan zinkbalja, en 65 litare som jag räddade från soptippen när vi var och slängde lite skrot! Vacker!Lisa

  3. Lavendel! Otroligt tacksam växt, fina blommor, luktar gott och så kan man torka och göra doftpåsar under sommaren. Och så drar den till sig vackra getingar. Jag har min planterad i en sån där zinkbalja, perfekt att kunna flytta runt på! 🙂

  4. Låt det vara – det löser sig. Njut istället. Så en dag så blir man inspirerad och allt går i spinn. Det är härligt. Idag har jag och barnen varit på två plantskolor. Lejongap – mina favoriter från förra sommaren. Och pelargoner. 🙂 Men, som sagt, det är ett långlopp och inget race det här med trädgård. Om du får upp ett frukträd såhrä första sommaren är det ju bra. Eftersom det tar tid. Vi har Aroma, underbart gott och växer bra. Kram vännen!

  5. Testa hallonpannacottatårtan med digestivekex i botten, plättlätt att göra, så proffsig och superduperjättegod!

  6. Mm instämmer, det blev verkligen kallt och ruggigt idag när jag för en gångsskull var ledig:( visst är det pyspunka när det gäller planering, vi ska börja med trall och trädgård men jag finner nada inspiration, inget roligt allt vi får köra som ni en bas med trallen och gräset och vår asfalerade garage uppfart som påbörjades idag=) Hoppas sommaren nu bjuder på värme så man får lite inspiration till hösten=) Ha det fint i snålblåsten mellan skurarna Kram Mia

  7. Här är det också lite torka och tidsbrist för tillfället, så det händer inte mycket utöver grovgörat (tråkigt nog). Var precis iväg till plantskolan för lite inspiration och “dumma” frågor, men kom hem tomhänt… behöver nog fundera lite till. Jag har också en lite större zinkkruka som jag vill inhandla något flerårigt/perenna till (här svänger jag mig med termer som jag knappt känner till :-)). Har sett en fin kruka med Hortensia på bild, men sen måste det ju funka med de verkliga förhållandena också – misstänker att mina växter kommer behöva klara av lite torka mellan varven…

Leave a Reply

Your email address will not be published.