Sommarställe

bakfickan.jpg

I dag skiner solen här. Det är knappt man tror att det är sant :)! Och vi gör som alla svenskar som det har regnat på lite för länge – vi försöker att maximera upplevelsen av sommar. Fram med solstolarna. Fram med sommarleksakerna. Fram med grillen. Allt på en gång. För man vet att det bara skall vara en kort tid. Så i kväll blir det grillos från dansbanan på Casa Ro med rangligt plastbord och en tät doft (stank….) av nylagd barkmull som ligger vid alla häckar här på gatan. Det gäller att leva sommar när man kan ;)!

Fotografi: Weronica – En mammas dag. Bakfickan i Visby är en av våra sommarpärlor. Jag har skrivit om mina Gotlandstips tidigare – se här. I år hoppas jag att det blir några nya ställen. Förra året hittade vi till Ekeviken på Fårö istället för trånga Sudersand. Ett uppköp utan dess like för en mammas själ i alla fall :). Elle Mat & Vin erbjuder sina tips här. I senaste Residence finns ett vackert reportage med fokus på gotländskt hantverk. Tipsa gärna Ni med!

Hallå – Nu kommer molnen farande. Nix! Väck!

6 comments

  1. Hej, jag har hittat igen dina Gotlandstips och det är precis sådana jag sökt inför vår första Gotlandsresa nu i sommar – Tack!

  2. Hej solen ända fram till fredag (och gärna ända fram till “hösta”)!Säg Gotland och jag blir alldeles lyrisk. Hoppas på att locka med hela halva släkten dit nästa år.

  3. Hoppas att ni får ett härligt sommarlov och en skön vistelse på underbara Gotland!I morgon åker vi till ön och kommer att vara där mest hela långa sommaren. Enda abret är att det är illa med uppkoppling där och att jag inte kommer att kunna kika till din underbara blogg så ofta. Kram!

  4. Kan meddela att solen skiner på ön …. som vanligt 🙂 Folk badade i Tingstäde när jag körde hem idag!Och jag sprang på Pucko häromdagen – det blir piratteater även i sommar!Ni som brukar hänga kring Tingstäde, gör en utflykt i sakta mak till Danielssons torp. Sväng in mot Ire, vägen mittemot träsket. 750 m in ligger torpet, ett riktigt smultronställe för en upptäcksstund. Man kan gå i änget, kolla i brunnen om det bor nån ål eller groda, klättra i lilla berget och fundera på hur de hade det när de bodde i stugan… Så skönt med något som inte är i värstingtempo, och där man med stor sannolikhet får vara ganska ensamma.Lo: Telia bjuder på gratis uppkoppling på en massa ställen på ön i sommar, har man en bärbar dator så kolla det på telia.se.

  5. Åsa: Varsågod! Hoppas att Du hittar något som du tycker om! Trevlig resa!Caroline: Ack, ljuva Gotland, du kära sommarpassion :)Lo: Ha en underbar sommar på er ö! Jag hoppas att du kommer tillbaka full med bloggläslust sedan 🙂 KramGörel: Ja du, all sol får ni också 🙂 Hoppas att det finns lite kvar när vi kommer sedan! Härligt med säkrad piratteater – det är en av sommarens höjdpunkter. Torpet låter som en riktig pärla – värstingtempo är inte mitt tempo om man säger så ;). Tack för fina tips!Karin: Ekeviken var ju som en sanndröm när man trängts på Sudersand för att barnen så gärna ville bada i mjuk sand 🙂 Bullar på Sylvis döttrar och sedan ner till stranden. Åh, längtar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.