Midsommarmeny

Det senaste numret av Icas kundtidning Buffé är riktigt lyckat. Vi har redan hunnit provsmaka några recept som numera finns i pärmen med urklipp.  Laxen med risotton är en riktig höjdare som kommer att stå på lunchbordet här igen i morgon. Risotton gör jag enligt grundrecept från Saltå Kvarn och sedan tar jag i västerbottenost istället för den vanliga parmesanen.

Till eftermiddagsfikat tänker jag prova Mia Öhrns Rabarbertårta med fläderkräm. I tidningen kan man rösta på tre olika tårtkreationer av Öhrn, systrarna Eisenman och Claes Karlsson. Alla tre ser alldeles delikata ut, men i morgon blir det Öhrns tårta med koncentrerade sommarsmaker av jordgubbar, rabarber och fläder. Jag återkommer med resultatet :).

Vi får se om vi plaskar runt stången i morgon. Efter att vi fikat oss mätta, väntar sedan en kväll där min bästa vän kommer med korgar med sin allra godaste mat som bara skall dukas fram här. Det kallar jag äkta midsommarlyx det!

Jag tillönskar er alla en riktigt fin midsommarhelg!

Egna bilder från Buffé.

8 comments

  1. Caroline: Tack!Linruz: Ja, ett svårt val där! Jag skall göra fläderkräm till Mia Öhrns variant nu i alla fall. Men sommaren är ju lång för tårtbak 😉 Ha en fin helg! Kram

  2. Jag gör i skrivande stund Claes Karlssons tårta (med egenbakt marängbotten). Vi tjuvar och äter den redan ikväll!!!! Roligt att du ska göra Mia Öhrns dito. Recensioner sedan – tack!Jag håller med om att Buffé verkligen var ett höjdarnummer.

  3. Smaskiga tårtor var det! Tänkte göra Claes Karlssons marängtårta imorgon, ska bli så gott:) Ha en fin midsommar och njut av den fina maten! Kram Milla

  4. Trevlig midsommar! Vi kör bara jordgubbar och glass idag men en annan dag ska jag göra någon av tårtorna. En regnskur är avklarad här på förmiddagen men just nu är det faktiskt inga mörka regnmoln i sikte… hoppas det håller uppe resten av dagen 🙂

  5. Milla: Marängtårtan verkar vara en riktigt söt skapelse som nog passar många gommar. Jag skall testa den vid tillfälle. Jag tillönskar dig en riktigt fin dag! KramAnna: Regnet hänger i luften här. Framförallt blåser det massor. Vi får se var vi hamnar under dagen 🙂 Ha en riktigt fin midsommarafton!

Leave a Reply

Your email address will not be published.