Fläderbär

fladersaft.jpg

Jag har fixat krämen till morgondagens tårta. Den både doftar och smakar alldeles ljuvligt. För provsmaka måste man ju, eller hur?! Fläderbär är en riktig sommarsmak. Jag har aldrig samlat blommor och gjort egen saft. I detta fall köper jag sommar på flaska från Brunneby Musteri.  Mina varmaste rekommendationer!

9 comments

  1. Brunnebys saft är jättebra! Vi har dock flädrar lite överallt på tomten och på en kokning blir det himla mkt saft. Räcker ett år eller två. Sjääääälvklart måste man smaka på smeten. Jag smakade just på chokladtryffeln till min tårta, samt marängsmeten. Fantastiskt!

  2. Karin: Inga flädrar här i det platta landet så långt ögat ser – men väl en grön green – inte helt fel heller iofs :). Jag är riktigt sugen på att testa den tårtan som du har gjort också. Nästa gång blir det den. Jag kan tänka mig att provsmakningen förlöpte väl :)Mia: Haha – mamma it is här också. Barnen ratar den brutalt – den smakar alldeles för konstigt :). Hallonsaften går däremot åt dunkvis! Kram

  3. Visst smakar Brunnebys saft makalös god. Riktigt som hemmagjord.Men testa du och gör egen någon gång …grymt lätt.Kram kram

  4. Här är det också chokladtryffel på tårtan. Vit sådan från förra (förrförra?) Buffé. Nu ska jag börja med petit chou-smeten. Den gilllar svågern som inte är så het på sötsaker. Och så en rabarberpaj innan kvällen är klar. Vi blir iofs bara fyra vuxna men sju barn så är det bra att bulla upp. Sedan blir det så snyggt också. Glad midsommar! PS – fläder växer bra och är ett bra busk/träd att sätta lite lagom långt ifrån tomtgräns i era rabatter!

  5. Två tårtbitar senare…Den var GOD. Dock hade vi inte hallon i grädden, jordgubbar la jag på båda lager bottnar. Tårtan var söt – icke förvånande. Nu ska jag rulla i säng.

  6. HejSkålen i luffarsløjd som står i bakgrunden av bilden, precis en sån har jag letat efter en længre tid. Får man fråga vart den ær inhandlad? Tack på førhand.

  7. Det är min favoritflädersaft också och ännu godare med lite pressad citron.Jag önskar dig en underbar midsommar med sol, saft och sill i dill : ).

  8. Linruz: Jag skall försöka mig på annan saft i sommar har jag tänkt. Det verkar inte vara alltför avancerat, men det skall ju göras också 🙂 Ha en fin dag!Sara: Smaskigt! Ha en fin dag Du med! Fläder i rabatt – kanske vore något. Vi har icke planterat något än så länge, men, men planer bör man ha!Karin: Haha! När man rullar i säng, så sover man riktigt gott ;).Lisa: Skålen är av Annika Nyman och jag har köpt den från http://www.cosas.se Den är väldigt vacker.Anneli: Aha – pressad citron. Skall testas! Tack! Detsamma till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.