På tork

skjortor.jpg

Det är lite som att vara nyförälskad – såklart. Allt är nytt. Allt är första gången. Ett “tänk när” med sommarlivet i huset har varit när man kan hänga tvätt ute för att det skall dofta så där vindtorkat. Det har dock inte blivit någon torkvinda ännu. Det finns inte någon given plats på tomten och innan vi har fått ut några buskar och träd, så känns det bättre att vänta. En tanke är att skaffa en smidig utdragbar sak från Brabantina som väggmonteras och som inte tar någon plats när den inte används. Någon som har den varianten? Den här är ju fortfarande ett estetiskt förstahandsval. Så det har inte blivit någon tvätt ute, förräns i dag. Man har inte riktigt vant sig vid att man har många fler möjligheter än innan. Så i dag vädras täcken och torkas tvätt på torkställning på vår stora balkong. Japp, jag är alldeles väldigt nyförälskad i huslivet :).

7 comments

  1. HejNär jag har kollat på torkvindor i trä har jag tyckt att Brukas variant känns som mkt bättre kvalitet jmf med Fafner (eller vad de nu heter nuförtiden). Fafners dito kändes som stickigt trä och grova snören.

  2. Karin: Min far totaldissar Fafners variant som nu säljs under Hans Edblads namn :). Han tittade på Gotland förra sommaren och den diplomatiska sammanfattningen var – “du skall nog titta på någon annan”. Det var många år sedan jag såg den live. Den har mer närts som en sommardröm. Flera verkar stortrivas med den också, men den kräver nog lite underhåll om den skall vara snygg länge. I dag är det dock plastic fantastic torkställning och oj vad gott det doftar om tvätten!

  3. Ja viss är det härligt med vindtorkad tvätt, doftar ljuv sommar=) Jag tycker torkvinda liksom hör till huslivet, man kan ju alltid plocka bort den när tvätten är torr;) om du hittar en vit rackare i trä så får du gärna hojta är nämligen på jakt efter en, den gamla plåtusligen fick stanna med radhuset=) underbar dag vi har i dag, hela dagen till att bara sola och bada…Ha en fin sommar kväll nu Kram M

  4. Hej igenFafners finish på torkvindan är inte snygg ens när den är ny 🙁 Det är däremot Brukas. Sedan tror jag liksom du att det krävs underhåll av en träställning. Jättesnyggt foto på er tvätt! Hur lyckas du??

  5. Vindtorkade kläder luktar ju så gott! Jag är så tacksam över att vi fått nya grannar under oss som inte röker på balkongen. Vi kan ha öppet, vi kan torka kläder där! Fröjd!

  6. Vi har Brabantias Wall Fix-modell, mkt smidig och tar i princip ingen plats när den är infälld. Det ryms si så där två maskiner (lite mer eller mindre beroende på vad som hängs upp såklart) och jag kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd. 🙂 Tygskyddet som igår drar man bara över den infällda ställningen när torkandet är klart så håller linorna sig rena längre oxå.Ett tips kan vara att kika på att beställa den direkt från England, vi gjorde så (från just-brabantia.co.uk) och den blev runt 400-500 kr billigare (frakt inräknad) än att handla den på hemmaplan på Coop, dock längre leveranstid såklart…tog runt 2 v.

Leave a Reply

Your email address will not be published.