Rätt

pardorrar1.jpg

Nu i högsommarvärmen får man se en del av sina husval i praktiken för första gången. Jag vet hur jag slet fram och tillbaka med utformningen av baksidan för att få till det med utbyggnadens utformning och öppningar mot trädgården. Nu är det bara att konstatera att det var väl en himla tur att jag var så envis och stod på mig när det gäller pardörrarna ut. Det hade estetiskt sett varit trevligt med en klassisk glasveranda, men ack så varmt det hade blivit – speciellt med vår säljares variant med tre icke öppningsbara fönster ut mot trädgården. Nu har vi tre pardörrar ut mot trädäcket på nedre våningen. De står öppna hela dagarna och vi går in och ut genom dem. Så ibland är det bra att stå på sig – och trevligt att se att det fungerar rent praktiskt också ;).

UPDATE: Den målande maken meddelar att den trärena kanten vid balkongen numera är vit. Här händer det grejer :).

I dag har vi haft en genomtrevlig dag med besök. Jag gjorde midsommarkakan igen. Svindlande god! Ni måste testa nu när det är säsong för råvarorna.

12 comments

  1. Hej Weronica!När bloggvärlden öppnade sig för mig började den med din och Helenas bloggar. Nu var det ett tag sedan jag var här och det bara slog mig vad tiden går!Ni har ju bott ett tag i ert underbart fina hus nu. Minns så väl när jag läste om ert liv i lägenheten och ert letande efter hus och valet av det och sedan när det tog form…Måste kolla in kakan också!Önskar dig en fin kväll!Kram Mariette

  2. Nej nu har du övertalat mig! Det blir att göra kakan, ska passa på att överraska med den nästa fredageftermiddag för att fira när vår semester börjar.

  3. Tulipa: Roligt att höra från dig! Bloggvärlden är ju verkligen en helt litet universum med många tindrande stjärnor 🙂 Tiden går – det känns länge sedan vi satt i staden nu. Prova kakan – den är vansinnigt god! KramEmma: Skoj! Ja, en uteplats är guld värd! Den behöver bonas in lite, men för nu är den finemang :)Mimmi: Sådana här dagar är ju liksom huset designat för :)Sofia: Gör det! Det är en prakttårta med massor av smak som imponerar på de flesta. Absolut värdigt att fira in semestern med :)Mini: Jaaaa 😉

  4. Ert hus är verkligen så fint. Ibland när jag ser dina exteriörbilder tjurar jag över att vi ändrade oss från vitt till mörkgrått. Jag gillar förvisso vårt grå också och det passar vårt hus i funkisstil med mycket glas. Men vitt är ändå vitt :-)Parasollen förresten, jättetjusigt, var har du köpt det? Är det bra osv?

  5. Cecilia: Vitt är vitt – och det lär väl märkas när det gäller grejer som syns på fasaden sedan också när det skall tvättas med jämna mellanrum ;). Jag känner mig väldigt nöjd med kulören. Den passar huset och även om det är mycket vitt exteriört, så händer det så pass mycket på fasaden så att det inte blir platt – tycker jag. Andra gillar inte helvitt, men så är det ju. Vi äro nöjda i alla fall 🙂 Parasollet är danskt och inköpt på Nordik. Vi letade på många ställen, men med många parasoll får man lite för vad man betalar kan jag tycka. Det här är stort och blir mer som ett tak som vi behöver i vårt solläge. I och med att det är fristående och hänger ut från ställningen, så är det lite mer vindutsatt. Det klarar dock vind, men blåser det friskt, så fungerar det ej. Kort sagt – vi äro nöjda med detta också 🙂

  6. Åh vad trevligt att se att du fortfarande bloggar! Och vad fint ni har det hos er. Mycket inspirerande blogg som alltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published.