Sommarlunch

lemoncurdsas-copy.jpg

Jag har vissa favoritsmaker. Citron är en sådan. När jag siktade ett recept med lemon curd-sås till lax i förra veckans SVD var det givet att jag drog ut sidan och infogade den i min receptpärm. I dag bjöd jag på detta till en vän som var här på lunch. Och jo, det smakade alldeles utmärkt när vi satt inne och kurade i hällregnet. Om ni som jag är förtjusta i citron, så prova. En galant sommarlunch!

*Blanda vitlök och citronsaft i en djup tallrik och vänd laxen i blandningen. Salta därefter båda sidor av laxen. Stek i olivolja.* Blanda cremé fraiche, lemon curd (gör egen enligt recept här), salt och några droppar tabasco. Rör ihop till en kall sås.* Servera laxen med såsen, kokt färskpotatis och en blandad grönsallad.

Mycket gott!

4 comments

  1. Ahhh perfa, nya tips till laxen är toppen, är urkass på att variera den=) Hoppas du har det fint med din fina pocket samling=) Kram M

  2. mmmm ska jag ta och bjuda svärmor på i sommar. Maken äter inte fisk så jag brukar äta i hop med svärmor på landet på sommaren.Kul med en annorlunda sås att överraska hene med. kram kram

  3. Mia: Den här såsen är en riktig höjdare om man gillar citron. Det är inte så mycket barnsmak – i alla fall inte i vårt hushåll :). Tack! Fint här, förutom en envis förkylning som kommit tillbaka. Ha det fint du med! KramLinruz: Ja, testa detta. Lätt att fixa till och lite av en smaksensation tyckte jag. Kram

  4. Hej Hej!Vilken härlig blogg du har! Jätte fina collage du gör,du är jätte duktig!Får man fråga vilken program du använder för dina collage. Jag försökte göra det i Illustrator och sedan spara den som en JPG bild men det går inte. Hela bilden får en konstig blå färg 🙁 Jag vore väldigt tacksam för tips ! 🙂 Ha en underbar dag!Nicky

Leave a Reply

Your email address will not be published.