Rute Stenugnsbageri

rutecollageed2.jpg

Vissa ställen blir man handlöst förälskad i. Rute Stenugnsbageri har funnits i några år, men av någon anledning har vi inte kommit dit trots att vi bor i närheten. Nu klappar mitt hjärta för denna lada ute på den gotländska landsbygden. Så vackert. Så gott. Så helt rätt.

rutecollage1-copy.jpg

På tal om smaker att ta med sig hem. Jag har en liten bit kvar av det vedugnseldade brödet Valle. Jag längtar redan efter mera.

rutecollage2-copy.jpg

Världens godaste bullar! Stenugnsbageriet är klassiskt gotländskt med sten, de vackra krukorna från Skulpturfabriken som syns på den översta bilden och traditionella trädgårdsmöbler. Det finns även ett stråk av ett mer exotiskt Marocko som gör platsen extra spännande med färg och formmöten. Ett stort plus för barnfamiljer är den stora platsen med sand och en stenlabyrint som sysselsätter de små en stund. Kort sagt – åk hit. Ännu en sommarförälskelse på Gotland. Hjärta.

Fotografier: Weronica – En mammas dag.

7 comments

  1. Jag håller med dig! Jag skall bara ta mig tid att prova några av hans recept med…QramSonja

  2. Jag håller med dig, det är verkligen en pärla och jag saknar det goda brödet. Vi bodde bara någon kilometer därifrån – perfekt. De godaste bullarna hittade vi dock inte där utan på ett annat smultronställe: Sylvis Döttrar med bullar som bara smakade bäst!!

  3. Annika: Tack! Det är verkligen en riktig pärla. Kärlek vid första ögonkastet :)Sonja: Jag har ett recept på pestosnittar i boken Café Gotland som tydligen skall vara något alldeles extra. Jag har dock inte kommit till skott med bakning ännu. Kram!Åsa: Kul att Du hittade tips som Du gillade! Sylvis döttrar är ett givet stopp på resan. Vi laddade upp med både fika på stället och sedan medhavda bullar till Ekeviken. Mina smaklökar föll för Rutes bullar denna gång. Men det är sannerligen att jämföra storheter. Båda smakar gudomligt 🙂

  4. Mmmmm RUTE Bullar!!! Jag har nog ätit minst 15 kardemummabullar från Rute i sommar… De är fantastiska!!! Men jag har faktiskt försökt göra nåt liknande hemma och lyckats ganska bra… Vetedeg med massor av smör, socker och stött kardemumma som fyllning och sen snurra ihop det hela till till bullar att äta, så klarar man Ruteabstinensen hyfsat!!!Har du provat den danska nougatglassen de har också? Såå smaskig.. men smakar det så kostar det… Det är inte billigt i Rute! Kram P.(Tack för tipset om armbanden, har precis ringt till lilla mor som är kvar på ön och hon ska kika om dom finns imorgon! Vill också ha!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.