Hablingbo Crêperie

hablingbocollage-copy.jpghablingbocollage2ed.jpghablingbocollage1-copy.jpg

Hablingbo Crêperie är ett av mina favoritställen på Gotland. Jag äter alltid Miel – crêpe med honung och citron – en sommarsmak om någon. Sedan är det Åsa Lindströms keramik då. Detta är något av det vackraste jag vet. Under vissa rituella former unnar jag mig en mugg till min samling. Det är något alldeles speciellt med att stå där bland hyllorna och klura på vilken man skall ta. Just nu är det oändligt skönt att vara hemma i huset igen, men ge mig en vecka så längtar jag nog tillbaka till den eviga sommarpassionen Gotland.

Fotografier: Weronica – En mammas dag

9 comments

  1. Vilket underbart ställe det verkar vara. Vi måste helt enkelt hyra stuga på Gotland nästa sommar. Var ska man bo…med två småttingar? Behövs bilen eller klarar man sig utan den? //Victoria

  2. Kul att du är tillbaka!Lika produktiv som alltid :)Underbar keramik, men jag är också galet förtjust i din layout med de söta korstygnen!/Pernilla

  3. Åh, jag vet… när vi var där så stod jag och hade beslutsångest i en timme. Tillslut bestämde jag mig för två fina, numera välanvända muggar:) Jag frågade också angående vasen med blommor i(som du visar på bild) om de sålde den, men tyvärr så är det bara muggar och ljuskoppar som säljs. Synd, för den var helt underbar. Å andra sidan, med tanke på vad EN mugg kostar, så kan jag bara föreställa mig vad den vasen skulle gå på:(/MalinTack för ditt mail! 🙂

  4. Underbara bilder du tagit när du var på Gotland. Mina foton (på samma objekt) blev inte alls lika fina 🙂

  5. Hej!!Blev smått förälskad i vasen du visade. Antar att även den är Åsa Lindströms skapelse och nu har jag sökt över nätet för att hitta någon webbutik som säljer alla hennes alster. Hittade dock ingen. Vet du möjligtvis någon som säljer via nätet?? Älskar även muggarna!! Ser att de är dyra, men samla och önska kan man ju alltid. Är fånigt förjust i té- och kaffemuggar och skulle kunna fylla huset om jag bara fick för min man.Ha det jätte gott!MVHMonika

  6. Victoria: Absolut Gotland säger jag då förstås :). Vi hyr alltid in oss på samma ställe på Norra Gotland hos en bekant. Det finns massor av olika boenden. Det allra viktigaste är att vara ute i mycket god tid, både för att boka stuga och att boka färja. Bil är kanske inte ett måste, men underlättar definitivt om man vill åka runt på ön och se sig omkring. Vi har alltid bil med oss. Tack! Jag kan stå hur länge som helst i den där lilla keramikboden. Så vackert. Muggarna gör dock ett rejält hål i plånboken och på något vis gillar jag att samla över tid också. Det tillfredsställer den lilla inneboende ekorren som jag har :). Keramiken säljs även på Blås och Knåda i Stockholm, annars är Gotland det enda stället som jag vet om som säljer muggarna. Vaserna får man nog specialbeställa antar jag. De är mycket vackra de med.

Leave a Reply

Your email address will not be published.