Augusti

huslampa-copy.jpg

Den första augusti. Här är det ruggigt, grått och regnigt. Mörkret börjat att sänka sig igen. Än finns det hopp om fina sommarkvällar, men visst går vi mot andra tider. Jag tycker om augusti som jag har skrivit om tidigare år. För mig är det en månad full med planer, förhoppningar och nystart med smak av kräftor och äpplepaj. Jag tycker om känslan som jag brukar ha i augusti.

Jag laddar inför mörkret med ett fint sommarfynd. Ceci n’est pas une maison av Gustaf Karlsson för svenska Arvesund tilltalar mig i form och funktion. En lada i den mest avskalade formen lyser numera upp ett litet fönster i vår hall. Det har varit svårt att hitta någon lämplig belysning hit, men den här passade fint när jag fann den till ett bra pris. Jag gillar.

Fotografi: Weronica – En mammas dag.

13 comments

 1. Hej och välkommen hem=) Ur fint i fönstret, ett till vitt litet hus;) Härliga inspirerande kort från Gotlanfd, kan inte fatta att m,an missade allt det där när man var där, viserligen ett par år sen men jag tackar för tipsen då jag ska åka ner till min bästis soon:) Augusti är min härligaste månad, gillar den allra bäst på året:) Ha en fin dag Kram Mia

 2. Vilka fina bilder från Gotland. Roligt med massa tips om fina ställen. Tror att det blir en liten tripp till Gotland nästa sommar. Den lampan är ju underbar! Passar ju perfekt i ett litet fönster.

 3. Åh den lampan har jag också köpt (men ännu inte fått levererat)! Vad fint den lyser där i ert fönster. Jag kan tänka mig att gjuta lite betongkompisar till det lilla ljushuset. Får se vad tiden räcker till, det är ju så mycket man vill göra nu när semesterenergin fortfarande finns kvar. Ha en skön helg!

 4. Vad snygg lampa! Jag gillar också augusti och känslan av nystart, särskilt som jag jobbar i skolans värld där allt börjar om i augusti.

 5. Augusti – min favorit också! Vi har varit och badat idag så det du skriver om regn och grått väder känns långt bort just idag.

 6. Hej! Åh, har letat efter den lampan länge, var fyndade du din? Jättefin! Tack för fin blogg. /Frida

 7. Det där var ju riktigt lyckat! Har själv ett liknande fönster i hallen och funderat på vilken lampa som kan passa.. en hus, som inte är ett hus, från Arvesund måste det bli! Fint! Jag undrar också, var fyndade du den för halva priset?kramlisa

 8. Tack för att du fick mig lite sugen på den kommande hösten! Har inte alls varit det hittils utan får nästan panik när jag märker att det blir mörkare på kvällarna. Det kändes lite bättre när jag fick se den stämningsfulla bilden.

 9. Alla: Tack! Augusti är en trevlig månad på många sätt. Jag älskar brittsommar och när hösten kommer smygandes. Grå november kan jag vara utan, men just skiftningen från sommar till höst är något alldeles speciellt.

  Visst är det en vacker lampa. Jag har tyckt om den från första titten i höstas, men ibland behövs det ett köpincitament för att slå till – rabatter är oslagbara i det hänseendet :). Jag har köpt min lampa från Erika Tubbins shop. Cosas har den också på sin Slowshopping som pågår nu med 15 % rabatt på sortimentet.

 10. Jag gillar också Augusti! Som en ny början inför den mysiga (läs; Mörka) tiden som ligger framför oss. Även om jag inte ser fram emot den snabba pluggtakten igen! :)Petra- Designfragmentwww.designfragment.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.