Sturehof Krukmakeri

matgruppkruka.jpg

Något annat som fick följa med mig hem från Gotland var ännu en kruka från Sturehof Krukmakeri. Jag kan inte skryta med några riktigt gröna fingrar, men just blomkrukor har alltid utövat en stark lockelse på mig. Jag tycker om hur de kan lyfta inredningen ett snäpp ungefär som klassikern kuddar. Jag har tidigare visat krukor från Waldemarsudde. I fönstret står en vit kruka med den karakteristiska kanten från Sturehof och nu köpte jag även en vacker grön nyans på Akantus i Visby.

Och sommaren har kommit tillbaka! Nu ut – i skuggan :)!

10 comments

 1. De där Valdemarsuddekrukorna är jag riktigt sugen på. Om jag köper dem tänker jag fästa dem med häftmassa i fönsterkarmen! Fina krukor kan man inte ha för många av.

 2. Caroline: Haha! Häftmassa var det ja :). När barnen var små hade jag inte några krukor framme – enklast så. Nu är de ju lite större och låter förhoppningsvis bli att dra för mycket i fönsterhöjd. Waldemarsuddekrukan har blivit så ruskigt dyr sedan jag köpte mina för många år sedan. Det är en klassiker som fungerar i alla lägen tycker jag. Man får lov att investera – i vita krukor 😉

 3. Skön kruka med lite stuns i, i.o.m. färgen! Ser ut att passa bra där. Gröna fingrar önskar jag att jag hade. Jag köpte blommande grönt nyligen med argumentet att dom för samma peng i alla fall håller något längre än en bukett snittblommor.Dina Gotlandstips är verkligen toppen! Vi pratade precis om det med svärföräldrarna just hemkomna från Gotland (och som kom hit idag), om att man inte hinner så mycket “utflykter” om man dels inte vet om ställen och dels inte planerat för det. Så tipsen kommer säkerligen plockas fram till nästa års Gotlandsvisit. Men lite oväntat gott från Kränku och Krusmyntagården fick vi i alla fall idag 😀

 4. Gillar verkligen Sturehofskrukorna! Slottet och krukmakeriet ligger bara en cykelutflykt bort från vårt hus, perfekt utflyktsmål! Gillar de gröna krukorna, än så länge har vi “bara” tre vita.

 5. Jag älskar Sturehofs krukor!! Brukar ta en tripp bort till Botkyrka typ en gång per sommarn eller nåt. Fika på caféet och sedan gå till Krukmakeriet. Waldemarsudde-krukorna är jag också heeelt såld på. Min tredje favvokruka är “Solliden” från Paradisverkstaden som säljs på de kungliga slottens slottsbodar (har tipsat om den förut). Okej, inte helvit, men vit med blått mönster på.

 6. HejVälkommen till Loppis Skattkammaren, en blogg om loppisar, antikt, inredning och en hel massa annat kul.Här tipsar jag om loppisar/butiker att besöka, skriver recensioner och visar foton från mina utflykter och fynd.Tanken är att samla inspirerade och trevliga ställen på en och samma sida.Jag söker alltid nya saker att fota och skriva om!Vill du att jag besöker Din loppis/butik, har du ett spännande hem, eller har du gjort ett riktigt bra fynd.Kanske har Du besökt någon bra/dålig loppis.Hör av dig, Du hjälper till att skapa bloggenHälsningar Louisehttp://loppisskattkammaren.blogspot.com/

 7. De krukorna är riktiga favvisar här med!Förresten du och min “fablesse” för liknande ting… Waldemarsuddekrukor- check, Sturehofskrukor-check och Flos Romeo Moon stor taklampa – check!!! 🙂 (Fast min ligger för tillfället i kartong på vinden…:)Kram! P

 8. Snygga krukor är verkligen värt att investera i. Kan förgylla ett helt rum och skapa den rätta karaktären.Här undviker jag skuggan och njuter av solen för fullt. Batterierna laddas med solenergi till den mörka kalla årstiden.kram kram Lina

 9. Mrs B: Krukan var egentligen tänkt för en annan plats, men fastnade på vägen på köksbordet där man verkligen ser den. Några växter klarade inte värmeböljan och en flytt från en våning till en annan. Det får bli lite nyinvesteringar på höstkanten :). Åh, härligt med Gotlandsgott! Och vad kul att Du gillar det jag har skrivit om Gotland. Jag kan liksom aldrig få nog :).

  Familjen i Uttran: De vita är väldigt vackra, men nu kände jag för lite färg också :). Tur att ha nära! Kan tänka mig att det är en fin utflykt.

  Karin: Lyckos dig som har nära till härligheterna. De är så vackra krukorna. De har en alldeles egen karaktär, men smälter ändå samman med annat vackert. Jag har kiktat länge på “lejonkrukorna” från Gysinge, men där har jag icke kommit till skott. Sedan fick jag min Frankbubbliga gröna glaskruka från Strandvägen i julas, men man kan väl aldrig få för många blomkrukor – typ ;)?!

  Louise: Kul idé! Jag skall kolla in vid tillfälle.

  Petra: Haha! Sicken god smak vi har du ;). Kram

  Linruz: Stekande sol har aldrig varit min melodi. Då blir det skugga, men för att njuta av skuggan fult ut krävs just den stekande solen :). Ha en fin dag! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.