Blå fingrar

Det må vara lite si och så med de gröna fingrarna, men i dag kan jag i alla fall ståta med en annan färg. Vi har varit och plockat blåbär med en vän och oj så mycket det finns denna säsong. Barnen tröttnade tämligen snabbt. De ville åka och bada istället när jag bara ville fortsätta att plocka, men så är det ibland. Vi fick med oss några glasslådor ändå och nu återstår det rensa. När det är klart skall jag sätta mig i en solstol med nya magasin, ett glas med iskallt Muscat, vaniljglass med lemoncurd och ett gäng blåbär i skålen. Det låter som en alldeles lagom plan i värmen :).

blabar-copy.jpg

Bild: Höganäs keramik. Jag fortsätter att gilla den vackra muggen Flora.

8 comments

  1. Det låter som en plan det!Det har varit lyckosamt med alla typer av frukt och bär i år tycker jag. Vi har fullt sjå med att försöka stötta upp vårt plommonträd där plommonen mest kan liknas vid jättelika vindruvsklasar! Hoppas på mycket guld (gula kantareller) i mossan vid nästa landet tur.

  2. Åh jag vill med plocka blåbär, de är mitt favorit bär men jag är så rädd att gå vilse i skogen=) Ha det fint i den härliga värmen Kram Mia

  3. Blåbär är så gott! Som tur är har vi en hel del alldeles runt knuten och även en del på tomten, de som överlevde grävmaskinen är den planade ut det sista av skogstomten. Dottern älskar att plocka både blåbär och smultron. Ikväll lyckades hon inte bara med att få blåa fingrar utan även blåa tår! Det du! :)Lisa

  4. Diana: Åh, plommon. Mums. Måste kolla om de säljer på torget, för plommontillgången är noll här :). Vännerna plockar kantareller för fullt. Jag har inte gett mig in på svampjakt än, men blåbär är ju urkul att plocka – speciellt när det finns massor.Mia: Haha! Vi hade guide i går ;). Ha en fin dag Du med! KramLotta: Det är så gott och lite extra mallig blir man när man plockat själv :).Lisa: Lyckos er att ha nära till godsakerna! Blå tår – sä sött :). I dag har jag kokat en liten sats med sylt som skall förtäras till pannkakor sedan. Så gott!Skönt Hemma: Precis! Det är bara att ge sig ut. Lite kännig i ryggen i dag, men det får man ju liksom ta :).Linruz: Lemoncurden gör jag själv enligt Leila och recept som finns på bloggen. Jag har nästan alltid en burk i kylen. Den passar till mycket och är så himla god. Jag är lite beroende där ;). Glass gör jag själv ibland, men icke i går. Kombinationen vaniljglass, lemon curd och blåbär var inget annat än njutning. Testa! KramFamiljen i Uttran: Ja, den stunden var galant. Sedan var det läggning av två övertrötta barn i medelhavsvarmt hus, men det är en annan historia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.