Sommarsmak

blabarssylt-copy.jpg

Världens enklaste sylt! Jag kan bara konstatera att jag har haft en mycket överdriven respekt för att sylta och safta. Det är något riktigt husmodersaktigt som hänger över sysslan lite som ett ok. Det är ju verkligen inte alls svårt, utan snarare tvärtom. Eftersom vi har en stor skål med blåbär, så är det bara att försöka sig på lite av varje. I går hamnade jag hos en favorit bland matkreatörer – Monica Ahlberg. Sagt och gjort. Att koka ihop lite bär med socker skulle väl även jag klara av. Jag tog cirka tre deciliter blåbär och kokade upp med cirka 1 dl råsocker. Det hela puttrade i tio minuter och jag redde av med lite maizena. Det blev världens godaste sylt till pannkakor och lite vaniljglass. Så hav förtröstan – det fungerar faktiskt :).

Plättjärn från Hackmans och Royal Design samt dekor från Ostindia/Rörstrand. Det krävs annat socker om man vill ha en konserverande effekt.

6 comments

  1. Jag har också haft en överdriven respekt för att sylta och safta. Så tack, Weronica, nu törs jag också prova. 🙂 Det verkar ju lätt som en plätt. Blåbärssylt är den allra godaste sylten, tycker jag.

  2. Haha! Jag känner igen mig till 100 procent! Har också varit så imponerad av människor som båda saftar och syltar varje sommar, men i år har jag också kokat blåbärssylt. Som du säger världens enklaste och så gott det blev. Ingen köpt blåbärssylt kan någonsin mäta sig med den smaken.Väl värt att prova! Kramkram

  3. Annika: Precis 🙂 Detta klarar Du galant – lovar!Ljuvligt Hemma: Urlätt! Och supergott :)Inspirera Mera: Ja. Testa! Jättegott!Cin: Exakt så 🙂 Lätt och så gott! Helena: Haha! Där ligger jag i lä kan jag säga 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.