Romantik

I kväll sänds Joe Wrights filmatisering av Stolthet och Fördom med Kiera Knightley och Matthew Macfadyen i trean. Jag minns att jag var mycket tveksam till att se någon annan som Mr Darcy när jag såg filmen på biograf. Colin Firth är ju liksom den karaktären. Macfadyen klarar sig dock riktigt bra tycker jag, men visst är det något alldeles speciellt med den klassiska serien för televisionen. Jag har överlevt shopping med barn av djurtröjor och åltights på H&M, liksom ett besök på skoaffären, så jag är definitivt upplagd för lite Jane Austen i kväll :).

6 comments

  1. Soffan låter lockande ikväll! (Händer inte särskilt ofta…) Min arma rygg är halvt förstörd efter ogräsrensning & stenplockning.Minns inte om jag sett filmen, men Colin Firth ÄR Mr Darcy, punkt! :-)Hmm, en timme kvar… då hinns det säkerligen med en vända målning innan det är dags…

  2. Det var just i serien som jag föll för karaktären Mr Darcy, sen dess har han funnits där. Tycker ju om Colin Firth för att han är så stilig:) Så han är helt klart äkta vara och det finns ingen som kan gestalta Mr Darcy som han.

  3. Jag gillar helt enkelt inte Kiera Knightly i rollen som Elisabeth Bennet. Size 0 är aldrig särskilt snyggt och särskilt inte i den typen av miljöer. Nej den klassiska frodiga Miss Bennet vill jag ha och i kombination med Firths tolkning av Darcy….

  4. BBC-klassikern ligger här hemma och väntar på mig; 5½ timme ljuv Jane Austen! Mitt paket från H&M kom redan igår, flera veckor tidigare än väntat. Allt passar – lycka! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.