Köksfavoriter

monamiecitron.jpg

Några av mina favoriter i köket:

– Så har Mon Amie funnit sin väg till mig. Jag har en assiett som ger intensiva blå sommarkänningar, även fast det börjar närma sig höst. Jag tycker mycket om den höga kanten som gör att assietten lämpar sig utmärkt till att använda som ett litet uppläggningsfat.- Lemon Curd finns nästan alltid i vår kyl. Jag är smått beroende av den gula krämen som jag gör enligt Leila. Det är smidigt att ha en burk ståendes för exempelvis en snabb dessert med vaniljglass, bär och lemon curd.- Sedan jag införskaffade ett mindre rivjärn är det betydligt smidigare att riva skalet på citroner. Min variant kommer från Bruka, men det finns i många olika märken och prisklasser.- De klassiska syltburkarna från italienska Bormioli Rocco är storfavoriter. Jag använder dem till det mesta. De finns på många ställen såsom Åhléns och Ica Maxi.- Vi använder underläggen från Sassabrassa med klassisk Virrvarr hela tiden. De är de klart bästa dito som vi har haft. För att inte tala om hur nöjda vi är med vår bänkskiva i grått Virrvarr som ligger i köket. Laminat är praktiskt!

Så hög tid för lite fika med hallon, citronkräm och glass. Här är det regntunga skyar i dag, men vad gör väl det när man har nya skor att cykla med runt, runt och runt kvarteret igen :).

8 comments

  1. Åh just det jag hade ju köpt citroner för att med pröva lemon curden men dom har nog ruttnat bort längst ner i kylskåpet hrmmm…rivjärnet är så bra det har jag med=) Så er på shoppingturen i går, jag lotsades runt bland glittriga djurmönster jag med och överlevde tur nog;) Kram kram

  2. Lemoncurd är verkligen förföriskt gott. Har ännu inte testat den till glass som du har rekonenderat tidigare. Rivjärnet från Bruka inhandlade maken på Bruka i Stockholm i julas.Han var som et barn i en leksaksaffär. När det gäller köksredskap då kan han shoppa!! Men det var en otroligt bra investering.. det avänds till mycket.Fy för regnet …. men samtidigt njuter jag i vetskapen att vi åker till värmen snart.Ha en fin kvällkram Lina

  3. Nu blev jag riktigt sugen på lemon curd. Ska nog prova att göra min egen jag med. Mon Amie är ju så fin! Är det nyproduktion eller en äldre modell?

  4. Läste ett smart tips i en veckotidning – om man skall riva citrusskal på sådana där taggiga rivjärn, som är svåra att rengöra, så lägg först en bit bakpapper på taggarna! Det går hål i dem när man börjar riva, och rivet fastnar sedan på pappret. Sedan skrapar man bara rivet från pappret ner i smeten, och järnet är lätt att diska.

  5. Underbar mix av rivriv & virrvarr… 🙂 Nu ska jag ge mig på att göra själv känner jag… det ska visst vara toppgott med lemoncurd/philadelphiaröra till tex marängtårta – och det låter ju onekligen gott när man ser ingredienserna på rad här ovan!!!

  6. Lemoncurd har jag aldrig provat vad jag kan minnas. (Lär inte prova heller i närtid, attans att semestern ska sätta sina spår i form av extra kilon…)Mon Amie gick jag däremot på tokjakt efter för några veckor sedan – i tredje butiken fick jag tag på det till slut. Par i muggar och fat blev det, och muggarna nöter vi nu varje dag. Perfekt storlek för mina dagliga koppar te.

  7. Testa curden, med en viss beroendevarning som sagt ;). Mon Amie är den nya som finns i butikerna nu. Det är något speciellt somrigt över mönstret som jag gillat länge. Jag gillar som sagt assietten och dess höga kant. Fler sådana lär det nog bli framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.