Vackra ting: Klassiska mönster

Nya Sköna Hem landade i brevlådan igår. I numret presenteras en omröstning om vem som är Sveriges mest älskade formgivare. Inte helt överraskande är att vinnaren är Josef Frank. Det tycks råda ett kärleksförhållande mellan Franks mönsterrikedom och svenskar som mest anklagas för att välja fegt vitt. Jag är likadan och hyser sedan lång tid tillbaka en passionerad förälskelse i det mesta av den gode Frank. Svenskt Tenn må anklagas för att vara borgerligt och trist, men faktum kvarstår. Det är ting att leva med hela livet. Jag vann en liten tennängel från Svenskt Tenn i en julkalender i vintras. Då skrev jag följande:

Den första gången jag klev in på Strandvägen blev jag omedelbart förälskad i Estrid och Josefs universum. Sedan dess har jag levt bland trampet av små elefanter och de slingrande blomstervärldarna. Och alltid önskat min väg framåt bland alla ting. Att utse en favorit är i princip omöjligt. Om jag måste, väljer jag kudden med den broderade texten A thing of Beauty is a Joy Forever, eftersom den fångar essensen av Svenskt Tenn för min del.

frank-copy.jpg

Ovan syns mina favoriter bland Josef Franks textilier – Anakreon, Teheran, Mirakel och Nippon. Evigt vackert!

signature

14 comments

 1. Vad härligt!Kan bara svara att jag var en av dem som röstade på Josef 😀 och vann ett hudvårdskit på just Sköna Hem som dök hem i veckan. Helt underbart!!! Kan nog hålla med om att det är traditionellt med Franks tyger men ack så fina!Tack för en underbar blogg!Kramar//klara

 2. En rolig grej är att just strofen av Keats tror några i personalen på Svenskt tenn att det är Estrid som kommit på själv.

 3. Nilla: Om någon skulle få för sig att skänka mig en våd av vilket som helst av textilierna så skulle jag mycket tacksamt ta emot ;). Man får spara länge, länge till detta, men någon gång så.

  Karin L: 🙂

  Missiripa: Sicken tur! Jag röstade aldrig, men givet vem jag skulle ha lagt min röst på :). Tack! Kram

  Anna: Loppisfynda en tennask – vilka fynd du gör! Gratulerar 🙂

  Marie: Nämen. Då behöver de uppdatera sina poesikunskaper med andra ord 😉 “A thing of beauty is a joy for ever: Its lovliness increases; it will never
  Pass into nothingness”.

 4. Jossa: Ah, lyckos dig! Ett riktigt bra val. På min önskelista står en klassisk Smålandskasse i Manhattan. Den som önskar sig får kanske någongång 🙂

 5. fick faktiskt smålandskassen i manhattan(jag hade önskat mig den) men tyckte den var lite sommrig… känns som den här elefanten är lite mer “allround”

 6. Hej Weronica!Din blogg är lika fin som vanligt! Har själv börjat blogga igen efter ett låångt sommaruppehåll. Kika gärna in och kommentera mitt inlägg om helgens Formex-mässa! Var du där förresten?Kram Hanna/ Min syster och jag

 7. Ja en sak från strandgatan skulle jag vilja ha, men så långt har jag inte kommit än:) Vackra tyger, man kan nästan inte välja:) Ha en fin vecka Kram Mia

 8. Hanna: Skoj med Formex och spännande med rapport. Nix, ingen mässa för mig denna gång. Tack! KramCorazon: Varmt välkommen! Hoppas att Du tittar hit igen :)!Mia: Nej, jag kan ta en av varje – lätt :). Detsamma! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *