Hopp

Gårdagen tillbringades i huvudstaden tillsammans med mina föräldrar. Det var mycket trevligt att andas storstadsluft och samla inspiration under en av de sista dallrande sommardagarna. Jag hade sedan länge planerat ett inköp till hallen från Svenskt Tenn, men snopet nog var det jag skulle ha slut. Det får således bli en annan gång. Jag stod i vanlig ordning och nöp i textilierna och klurade på vilken längd man skulle satsa på om man skulle tulla ordentligt på sparkassan. I arbetsrummet som syns nedan funderar jag på ett säkert kort med Estrids elefanter. Några små saker fick följa med hem. På fredag öppnar en utställning om Franks textilier, så skynda dit Ni som har tillfälle!

mistel.jpg

I morse hade vi en tid inbokad för att få lite vägledning när det gäller träd. Jag har antecknat ett antal som skall kollas upp lite mera. Jag gillar uppstammade klotträd, så det är inte omöjligt att det blir några sådana. Jag lär återkomma i frågan som en riktig rookie när det gäller detta. Jag köpte även med mig lite krukväxter hem. Och jo, jag vet att detta är ett litet mission impossible, men någon gång måste man väl lyckas ;). Lina visade myrten häromdagen och då skrev jag att jag hade några stackars uttorkade blomster på mitt samvete. Med 30 % på växterna kunde jag inte låta bli att ge det ett försök i alla fall. Nu står trädet placerat i mitt arbetsrum där jag ser det hela tiden. Då kanske jag kommer ihåg att vårda det efter vad den leende kvinnan i kassan sade till mig när jag tappert köpte det “Så Du gillar att vattna, Du”. Ja, host, typ så… Hoppet lever :)!

Just ja, det var detta arbetsrum som jag satt och tittade på mycket förra hösten när jag längtade ihjäl mig efter vårt hus. På skrivbordet står Hortuskrukan med myrten. Nu sitter jag och tittar på min alldeles egen i mitt alldeles egna arbetsrum. Stort :)!

19 comments

 1. Tennet rules. Tennet rules. Tennet rules. Tennet rules.Synd bara att du inte fick tag på det planerat. Nästa gång så….!

 2. Ja där finns det många vackra ting! Själv på min önskelista står det svarta och vita elefanter tack å kanske ett ekollon;) MIna myrten träd dog fortare än dom var inhandlade men jag ska ge mig på nya inom kort:) Ha en fin dag! Kram Mia

 3. Karin: Ja, det är ju en sådan fantastisk inspirationskick att gå in där. Man måste liksom lyfta lite på grejer och känna på lite tyg bara för att :). Det är få butiker som får hjärtat att klappa så.

  Mia: Jag har små elefanttramp här och var i huset. En evig klassiker som man aldrig tröttnar på. Ekollonet fick jag i julklapp. Det gäller att önska sin väg framåt – och det är väl en del av tjusningen också. Samma till dig! Kram

  Hemmabloggaren: Skam den som ger sig – typ :). Jag tänker att för samma penning får man en lite större snittblomsbukett som inte står sig alls länge och det kanske ändå mitt lilla träd gör. Vi får väl se!

 4. Hej!Vi gjorde våran trädgård från grunden för några år sedan. Mitt absoluta favorit träd som du bara måste kolla upp är blodlönn! Det är så vackert att man får tårar. Löven är som namnet röda som blod och när det blåser låter det så härligt när löven fladdrar. Det är ju ett stor träd som du placerar någonstans i trädgården där det ryms.Kolla upp det!Kram Malin

 5. Så OTROLIGT fint du har det i ditt arbetsrum. Älskar krukan och tapeten.. så mysigt. Jag tycker du verkligen har fångat känslan i din inspirationsbild. Har faktiskt aldrig varit inne i Svenskt Tenn butiken :0 Ska till Stockholm redan nästa vecka men schemat ser späckat ut så det får bli nåt att se fram emot längre fram. Jag såg en bild i Mama tror jag det var.. någon hade tapetserat om en fåtölj i svart/vit elefanttyg. Det var superfint, men då ska man först hitta en begagnad Emma plus investera i tyget då 🙂

 6. Måste bara fråga vad det är för bord som skymtar under din fina myrten (en gång lyckades jag faktist hålla liv i en dylik i ett drygt halvår :), men då gav jag mig inte iväg på några längre turer). Är sedan länge på jakt efter nätt bord bredvid min läsfåtölj…

 7. Skam den som ger sig.Ska ta mig en tripp i kväll när maken landat från jobbet och kolla in sortimentet. 30% är ju aldrig fy skam.Kram Lina

 8. Ja du, jag har haft ihjäl allt för många myrten. Min mor och min syster har däremot lyckats hålla liv i några hur länge som helst. Så det finns hopp. Jag kan dock inte ge dig alls några goda råd.

 9. Ditt härliga arbetsrum! Du har verkligen “lyckats” där!Myrten har jag inte provat, och med facit efter Hortensian så bör jag förmodligen låta bli… :-)Ditt var dock jättefint! Och som du säger så räcker den längre än en bukett snittblommor (som iofs också är fint).Och inspirationstavlan… Tanken slog mig i somras; vad är det jag väntar på, det är ju bara att sätta igång med min egen, det borde vara snabbt fixat. Tills jag två sekunder senare insåg att jag ju inte har hittat något tyg ännu… Hmm.Ditt tygval är ju så klockrent! Något sådant vill jag också ha! Att tyget i sig har fina motiv som kan synas mellan uppsatta saker. Ja ja, jag får helt enkelt leta vidare 🙂

 10. Aj aj aj. Jag missade ju början, att du varit på besök i den stora staden. Kul och du får mig att längta än mer nu… Jag fyndade billiga flygbiljetter på nätet och överraskade stortjejen igår med en resa om fyra veckor. Bara mor och dotter på storstadsäventyr. Och så guldkanten hon knappt kunde tro var sann – eftermiddagste på Grands veranda. :)Jag kan just tänka mig att du trivs i ditt härliga arbetsrum, med utsikt mot gård och hemhjärta, och det tror väl jag det att din kreativitet sprakar då. Natti!

 11. Alla: Tusen tack för era fina kommentarer! I går kväll duschade jag min myrten och vattnade den. Jag får köra rutin när jag stänger av datorn ;). Brickbordet är inköpt på R.O.O.M för många år sedan. Det är i massiv ek och har en mycket snygg form tycker jag. Ett ting för livet.

 12. Hej. Gillar din tapet i arbetsrummet! Är det William Morris pilblad MINOR du har? För det finns väl en med större pilblad också….? Funderar skarpt på minor till vårt sovrum.

 13. Lena: Jag köpte min tapet från Engelska Tapetmagasinet (där är koden VM 119-01). Det är de större pilbladen jag har och inte Minor. Jag stortrivs i min gröna koja :).

 14. Det är så skönt att läsa din blogg, den är så full med liv! Jag gillar verkligen att du lyfter fram din tacksamhet över ditt fina arbetsrum. Vi människor har ju annars en tendens till att bara sukta efter mer och mer hela tiden så vi glömmer vad vi faktiskt har. Ha en skön helg nu.Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.