Fredagssvepet: Vecka 36

Så var det dags igen då. Framgången med Sex and the City: The Movie blev alltför frestande för att inte fortsätta sagan. Inspelningarna av en andra film har dragit igång i veckan i New York. Som en trogen skoboxtittare såg jag fram emot den första filmen. Det kändes som om man längtade efter ett riktigt slut.

fredagsplock363-copy.jpg

Must buy shoes. Specialkollektion av Christian Louboutin för Ladurée som gjord för Carrie.

Saken är att jag tyckte att jag fick mitt slut med den första filmen. Jag är en succer för happy endings – i alla fall när det gäller Carrie och Mr Big. Det är med viss bävan jag blickar fram emot att man drar detta ett varv till. För mig räcker det som det är nu. Ibland är det fullständigt tillräckligt med “they lived happily ever after”. Däremot kan jag inte förneka att det är väldigt kul att se bilder från inspelningarna. Stylingen är alltid A och O i SATC.

fredagsplock36-copy.jpg

Det är alltid roligt att titta in till människor som arbetar med stil. Ebba von Sydow ursäktar sig ibland i sin blogg när hon skriver om inredning. Jag gillar det såklart. Mer inredning, Ebba :)! Nu bereds man möjlighet att kika in i Ebbas lägenhet som ligger ute till försäljning. Min favorit är arbetsrummet med Frankgröna väggar, äkta matta, cerist överkast, sirliga stolar och Manhattankuddar. Tjusigt! Jag hittade förövrigt den lite tidstypiska Ebbas Stil från 2006 i bokhyllan häromdagen. Det är mycket it-girls och dyra handväskor, men även tidlöst och välskrivet om basgarderob och stil.

fredagsplock368-copy.jpg

H&M Home har överraskat mig hittills med bra prisvärda produkter. Senast föll ögonen på ett quiltat sammetsöverkast. Snyggt!

fredagsplock366-copy.jpg

En av Sveriges mäktigaste röster. Jag höjer när den här kommer på radion.

De vackraste av bilder från septembernumret av amerikanska Harpers Bazaar. Jessica Stam visar uppdaterade klassiker fotograferad av Benjamin Alexander Huseby.

fredagsplock367-copy.jpg

Passa på och ät svenska äpplen nu. Vi åt äpplepaj med vaniljsås i går. Klassiskt höstigt gott! (Tryck från Keep Calm Gallery).

fredagsplock364-copy.jpg

Det är lätt att glömma bort underklädeslådan när man uppdaterar garderoben. Inte för att jag är i något stort behov av en silkig underklänning, men lite nya saker i bomull behöver jag investera i. Lindex kör sin The In Between Collection nu med vackra bilder av Jimmy Backius.

Missa inte Ang Lees magiska Brookeback Mountain klockan 21.00 i SVT 1 ikväll. Jake Gyllenhaal, Michelle Williams och framförallt Heath Ledger är fantastiska. Rekommenderas varmt!

Jag tillönskar er alla en riktigt fin fredag!

signature

10 comments

  1. Mmm… Fredagssvepet är perfekt när man smygsurfar lite på lunchen och intar te och macka. Precis som du är jag lite tveksam till SATC The Movie 2, jag gillar också lyckliga slut! Bilderna på Carrie med reseväskor som släppts från inspelningarna är oroväckande tycker jag, de ska väl ändå inte separera?!Å andra sidan kanske man får svar på frågan hur det gick med den tjusiga lägenheten från förra filmen; flyttade Mr Big och Carrie in eller inte?Trevlig helg!

  2. Håller med dig när det gäller SATC. Det var ett lyckligt slut. Vad ska hända i tvåan? De gör givetvis inte en film utan drama, utan invecklingar och komplikationer och det vill jag inte ska hända Carrie och Big. Det slutade ju så bra. Men samtidigt är jag sugen på ytterligare två (?) timmar med vitsig dialog, underbara kläder och min favoritstad nummer 1.

  3. Visst ska det vara happy endings! Det händer så många tråkiga saker ute i vårt samhälla i dag att alla kan behöva lite lyckliga slut, eller hur?!Underbart skrivet- att man nästan får ångest av att inte veta hur slutet skall bli. Jag vet precis hur det känns.Tack för titten och trevlig helg!

  4. Jeg gleder meg veldig til Sex and the City 2, det blir spennende å se hva som skjer. etter alle skriveriene om London, Big trouble etc. ja ja.. jeg håper faktisk ikke det da, men Big Trouble blir det nok ja. Ellers vil jeg takke for nok et inspirerende og fargerikt innlegg, jeg blir så glad av å kikke inn her, både hos deg og Helena 🙂 guldkant på min hverdag :)så det så!God helgfra Mette

  5. Är det bara jag som har svårt för Carrie och Bigs förhållande som jag tycker är förtryckande och lite lätt medeltida? Han förnedrar henne totalt på bröllopsdagen och det är HENNES fel för att hon drogs med av den allmänna uppståndelsen och ville ha ett stort bröllop? Borde inte två medelålders männsikor som har bestämt sig för giftermål kunna prata med varandra? Jo, jag vet det är en saga men jag gillar inte sens moralen här. Jag dissar inte hela serien eller filmen, men just deras förhållande gives me the creeps. Så ska man inte bli behandlad av någon och nej, det gör det inte mer ok för att han är rik och mäktig som tyvärr verkar antydas i tvserien och filmen.

  6. Alla: Jag kommer ju såklart att kika – även om jag är nöjd med slutet som blev nu 🙂 Inte en chans att jag kan låta bli – såklart.Sofia: Så tycker jag ofta att det är när man tittar på. Själv är man en logisk åskådare och inte riktigt en anhängare av Kvinnor från Venus och Män från Mars eller hur det nu var. Folk pratar alldeles för lite med varandra, men jag antar att det inte skulle bli mycket till intrig om de gjorde det :). Jag väljer att se det som en saga, men visst finns det många glasögon som man kan läsa storyn med – helt sant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *