De vackraste

asalindstom.jpg

Jag skrev om den gotländska pärlan Hablingbo Crêperi i somras. Förutom att äta gott, finns de vackraste av muggar av Åsa Lindström där. Jag köpte min första mugg för några somrar sedan. Efter det unnar jag mig en vid varje besök. Det är något av en semesterritual att stå där bland hyllorna och välja ut en mugg bland alla de vackra.

nylindstrommugg.jpg

I år fick muggen som nu bär sommardoftande luktärter följa med hem. Jag tycker om tanken att samla under lång tid. Det tillfredsställer min inre ekorre och påminner om nyttan av att önska sig och att uppskatta tingen. Nästa sommar blir det nog en till :).

13 comments

  1. Muggarna är verkligen jättefina. Hoppas själv på en tur till Gotland igen, med besök på nya och gamla favoritställen. Något att leva länge på efteråt =)Hoppas det går bra med din myrt! Den såg pampig ut i sin vackra kruka. Det är en av mina favoritväxter. Men den måste vattnas varannan dag cirka. Då låter jag min stå i vattenbad och suga till sig. Funkar jättebra. Lycka till med din och GOD HELG! Ulrika

  2. Dom är verkligen jättefina dom! Och med “långsam samling” så blir det som du säger desto mer uppskattat.Jag ska helt klart ta ett stopp där vid nästa Gotlandsbesök.

  3. åh dom är underbara, nästa sommar ska jag med åka dit:) Är så sugen på att ha en som pennmugg på mitt skrivbord.) HA en fin dag, jag njuter i grönskan! Kram Mia

  4. Hennes muggar är fantastiska och passar bra för ett långsamt samlande. Tyvärr har jag ingen själv, men mina föräldrar har och där kan jag njuta ordentligt. Om jag minns rätt går de även att köpa på Blås & Knåda i Stockholm. Hon har även gjort den konstnärliga utsmyckningen på tunnelbanans station Ängbyplan.

  5. Nu fick du mig sugen på att börja samla på något! Det låter som en härlig känsla att bygga upp en samling av något man verkligen gillar över tid.

  6. Även jag samlar på dessa vackra muggar, jag tror att man kan köpa dem även på Blås & Knåda (Hornsgatan, Stockholm), men själv handlar jag dem i Hablingbo, det hör liksom till 🙂

  7. Min man är gotlänning & nu triggade du igång en längtan tillbaka – vi spenderade varenda sommar där med att stå på bromsen & traska in i alla möjliga & lika omöjliga kreativa hyttor…:) OJ så snygga de där var – jag förstår inte att du kunde hålla dig till andra gången ens! 🙂

  8. Alla: Visst är de så vackra! Blås och Knåda har dem också som sagt. Ibland blickar jag lite avundsjukt på människor som köper åtta muggar på en gång i den där lilla boden på Gotland, men det är något visst med att samla över tid 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.