Söndagsfilm: Ponyo

ponyo.jpg

Om man vill se något annorlunda i dagens värld av skräniga barnfilmer med högt tempo, är japanen Hayao Miyazakis klassiska värld något helt annat. Filmer såsom Min granne Totaro och Kikis expressbud erbjuder ett närmast meditativt förhållningssätt för barn som även säger vuxna mycket. I dag var vi på förhandsvisning av den senaste Ponyo genom Family Livings försorg. Den lilla fiskflickan Ponyo blir förtjust i människopojken Sosuke, enligt den klassiska sagan om den lilla sjöjungrun. Ett svindlande äventyr tar vid med vänskap och kärlek som starka teman. Jag tyckte mycket om filmen. Barnen tyckte att den var lite lång, stormarna var lite läskiga och att vi skulle haft lite fler chips med oss :). På fredag har filmen Sverigepremiär. Gå och titta om Ni har möjlighet. Det är garanterat något annat än de filmer som brukar rulla för barn på biograferna. Rekommenderas!

4 comments

  1. tack för tipset, här väntas det med spänning på att alvin och gänget II ska komma:) Ha en skön söndags kväll Kram Mia

  2. Oh, vad härligt med ännu en bra film. Vi har både Totoro och Kiki och de går varma i DVD:n. Flickorna, och jag, älskar dem!

  3. Mia: Barnen gillar Alvin också. Den filmen tillhör ju inte direkt något meditativt om man säger så ;). Lo: Totaro såg vi många, många gånger ett tag. Nu var det ett tag sedan. Det är roligt med filmer som man verkligen kan se tillsammans och uppskatta på lite olika sätt. Ponyo är en riktig pärla den med!

  4. Vi är där!! Fick en hel box med fem filmer tror jag. Vi har i två månaders tid kollar på Kicki men har den lilla storasystern äntligen gått med på att gå vidare till Totoro…

Leave a Reply

Your email address will not be published.