Basalt i köket

Min samling av kokböcker utökas ständigt. När det gäller kökets grunder bläddrar jag i den rutiga klassikern. Det är inte de mest inspirerande bilderna, men väl köksnödvändigheter. Höstens bidrag i genren basalt i köket är nysatsningen på Vår kokbok. Sara Berner, känd som TV-kock, och nu chef för provköket hos COOP står bakom uppdateringen med bistånd av den välkända matfotografen Wolfgang Kleinschmidt.

varkokbok.jpg

Provläsningen hos Adlibris ger vid handen att här har man satsat på en modern tilltalande form. Lotta Kühlhorn har gjort den fina omslagsillustrationen vilket gör att man vill ha boken liggandes framme på köksbänken. Uppdrag utfört således. Trots den digra kokboksfloran, så tror jag att det finns en marknad för just en uppdaterad baskokbok. Vår kokbok finns således med på min höstönskelista.

Pressbild från Norstedts.

9 comments

  1. Karola: Visst är det ett riktigt lyckat omslag. Jag gillar det mycket!Caroline: På min önskelista!Nilla: Japp, önskelistor bör man ha – inte bara till julen ;)Cecilia: Perfekt! Ett tips är att alltid kolla bokfynd.nu för prisjämförelser. Jag handlade alltid på Bokus förut, men nu blir det mest Adlibris. Gammal vana :).

  2. Och jag har alltid handlat på Adlibris! 🙂 En gång beställde jag från Bokus men tyckte att leveransen tog längre tid. Otålig som jag är vill jag ju ha mina böcker nu! Har missat bokfynd.nu men ska genast kolla.

  3. “Vår Kokbok” är bas-kokboken nummer ett (förutom Annas mat och några till). Min faster skrev Vår Kokbok i hundra år typ, innan hon gick i pension för några år sedan. Ska bli kul å se hur poppiga Sara lyckas axla manteln.

  4. Det är alltid roligt med kokböcker, om inte annat så är de fina att titta på. Svar: Jag tycker om din tanke, men det är svårt så det är företagen som själva bestämmer vad de vill auktionera ut. En tävling däremot skulle nog fungera bra :)Kram Sandra

  5. Cecilia: Bokfynd är utmärkt för prisjämförelser, men jag handlar som sagt av gammal vana på Adlibris nu. Det brukar jämna ut sig i längden också. Ibland är Bokus lite billigare, ibland Adlibris. Men man skall alltid jämföra tycker jag!Karin: Nämen sicket matarv då! Kul! Jag har inte bläddrat i boken ännu, men som sagt – mycket spännande. Bild och form ser fina ut, hoppas att recepten följer med i det spåret!Inspirera Mera: Precis! Vi får hoppas att det lossnar för sajten. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.