Saker ändrar sig

Saker och ting ändrar sig under resans gång. Det fanns en tid när jag hade stenkoll på när vinteroverallerna anlände till butikerna i staden. Det gällde att försöka dra på en trilskande liten mini en vinterstass i stekhet sommar. Annars kunde kläderna ta slut. Storleken var alltid ett problem. Det gällde att få en handfull tyg i grenen för att ha växtmån. Samma sak med vinterkängorna. Vilken storlek? Hur mycket kommer den lilla sandalbeklädda foten att växa under säsongen?

rlhost-copy.jpg

I morse frös Henrik om händerna när han kickade iväg på sin sparkcykel. Fingervantar fram. I helgen kollade vi upp fårrådet av vinterkläder. Allt var för litet. Kom barn, så får ni välja varsitt set till skolan på den stora postorderkedjan. Just ja. Mycket är redan slut. Vi lyckas hitta jackor och byxor som förenar allas smak och föräldrars krav på funktion. Leveranstid i början av november?! Låt oss hoppas på en mild oktober! Saker och ting ändrar sig som sagt :).

Stilig liten gosse från Ralph Lauren.

PS: Såg Ni Svenska Hollywoodfruar på trean i går? Oj, oj, oj… Vinsten i den här tävlingen tror jag att jag kan klara mig utan ;).

11 comments

  1. ja du vinterkläder usch jag känner igen mig i alla dina ord, men jag chansar inte köper tidigt som vanligt:) men dag ska det bli 18 grader på dagen ju;)Ja vad ska man säga om anna anka, vilket skämt men det var skoj att se på!Ha en fin dag Kram Mia

  2. Svårt det där om man ska köpa tidigt eller ej.har faktiskt lyckats köpa så tidigt en gång att skorna var urväxta när det var dax att använda dem.Barn växer ju så snabbt i bland…svårt att beräkna.en som du skriver är det nog dax att ta ett kik i garderoberna snart…..storlekarna tar ju så snabbt slut.Ha en fin dag.kram

  3. Jag tänkte nu i helgen att det var dax att köpa mellanaäaongs skor till Erik. Typ Goretex jympadojor. Damen i affären tittade lite strängt på mig när hon sa. De skorna som din son har på sig nu är lika stora som vad foten är… Man känner sig inte så lite dum som förälder då. (Hans gamla skor följde med i påsen hem…)KramSonja

  4. Ja, jag köpte faktiskt en vinterjacka till stora tjejen redan i slutet av augusti :0 Helt galet men jag vågade inte chansa. Skor och overall blir senare dilemman…Ja, fy så dåligt jag mådde efter att ha sett Svenska Hollywoodfruar. Jag kunde inte se hela programmet (men jag insåg rätt snart att det inte var nåt för mig). Otroligt hur “fattiga” dessa rika människor visade sig vara.

  5. Väldigt illa berörd blev jag av de sönderopererade, broskätande (Anna Anka, i cancerförebyggande syfte…), psykiskt trasiga och utmärglade (A. A´s reselektyr hette “Yes, you can think yourself thin”…) Hollywoodfruarna. Tänk att ha så mkt pengar, men sådan oförmåga att kunna njuta av dem… Lycka och harmoni går verkligen inte att köpa. Tragiskt. Blev plötsligt extra glad över det jag har. Eller kanske det jag inte har 🙂

  6. Kan bara hålla med, det var det värsta jag sett!Den här Anna Anka var en rent ut sagt gräslig människa, tänk att ha den synen på människor! Som hon behandlade sina anställda och stod och log och smilade mot makens fans som hon sen baktalade, tyckte de var “mesiga”! Efter att ha hört hennes uttalande om vad man som hustru borde göra varje morgon för sin man… tänkte man ju att där kommer det att hoppa fler grodor och i stort sett allt hon sa var ju korkat, dumt eller rent ut sagt elakt!

  7. Jag blir lite irriterad över att vinterkläderna kommer så tidigt. Det är ju omöjligt att veta vilken storlek som kommer passa när vintern kommer. Och om man väntar lite för länge är det slut på det man behöver, garanterat.Och en till sak jag är irriterad över 😉 är att de här hollywoodfruarna har tagit över Lipstick jungles sändningstid.Så, tack för att jag fick ösa ur mig lite! 🙂

  8. Jag ska dra till Ge-Kås till helgen och hoppas hitta jacka och byxa där till den äldste.Klarar mig också alldeles utmärkt utan den vinsten:)

  9. Alla: Ja jösses, det gäller att ligga i framkant och tänka långt före vid säsongsbyten – något som jag är lite dålig på numera. Det hjälper inte riktigt med att barnen fortfarande tror att det är sommar och vill springa ut i linne :)Hollywoodfruarna var verkligen något alldeles extra. Oj, oj, oj… Var de verkligen på riktigt :)?! Ni missar väl inte Anna Ankas livsvisdom inne på Newsmill där hon förespråkar sig själv som förebild för svenska kvinnor. Oj, oj, oj igen… http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/16/jag-vill-bli-en-forebild-svenska-kvinnor Man vet inte om man skall skratta eller gråta, men nog vet den ankan hur man rör om i grytan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.