Att skapa stämning

Jag har blivit fullständigt “True-blood-iserad”. Hela vampyrgrejen är ju högst märklig egentligen, men det hjälps inte. Jag älskar den speciella stämningen och känslan som de lyckats med i serien. Jag längtar tills ondagar 22.00. Jag försöker att nonchalera all information på nätet från alla avsnitt som redan sänds i USA och att boxen med hela första säsongen släpps på DVD. I tidevarvet när vi kan få vad vi vill när vi vill, är det en slags långdragen njutning att ha en måste-serie som man ser en gång i veckan en speciell tid.

titletheme-copy.jpg

I linje med detta har jag Jace Everetts Bad Things som bakgrund när jag sitter vid datorn. Det är en speciell konst att sätta tonen redan med de bilder och den musik som utgör inledningen. Här har man lyckats fullt ut. Andra fulländade HBO-serier med minnesvärda inledningar är såklart eposen Sopranos och Six Feet Under. Tony Sopranos skakiga bilfärd till tonerna av Woke up this morning och det mer grafiska suggestiva  av Thomas Newman i Six Feet Under är båda klassiska lyckoträffar. Man känner fortfarande den där pirrande förväntan när man hör musiken.

Just ja! Onsdag i morgon :)!

9 comments

  1. Jag är också fångad. Vampyrer är verkligen inte min grej egentligen – men jag sitter och småryser och stormyser av både o- och väl-behag hela de 50 minuterna som rullar förbi i ett litet nafs. Jag både vill att hon ska strunta i Bill och fly långt bort från honom samtidigt som jag kan förstå att hon är fullständigt betagen. Det är jag med. 😉 Ser fram emot morgondagen! 🙂

  2. Malin: Ja, visst är det så 🙂 Serier som man verkligen gillar går snabbt, snabbt. Och förra avsnittet var extra snopet kort. Japp, Bill har nog fångat både en och två tittare. Skådespelarna är ju förlovade i verkligheten också, vilket ger en slags extra dimension. True love 🙂

  3. Jag är inne på säsong 2 nu och ja, jag gillar den mycket. Detta kanske är väl magstarkt men jag älskar den där räven när titlarna rullar, jag sitter liksom och myser fast det kryllar en massa larver på den. Hur sjukt 😀

  4. Jag började titta på serien efter att läst, på din blogg, den skulle börja sändas i SVT. Tyvärr fungerar inte SVT play för oss som inte bor i Sverige längre så enda alternativet var att ladda ner den vilket snabbt ledde till att även säsong 2 tankades ner, man blir ju lätt beroende… 😉 Så nu när sista avsnittet har sänts i USA känns det lite tomt och det finns inget datum alls när tredje säsongen kommer.. 🙁

  5. Känner likadant… helt maniskt kollade jag om alla fyra avsnitten på SVTPlay i helgen… addicted jajamensan.. och ja det är onsdag imorgon!!!

  6. JAG MED!!!HELT galen i vampyrerna…Känner precis lika dant ;-)Skulle gärna köpa någon tshirt eller nått från serien men hittar inget här i Sverige.HAr ni hittat??

  7. Ah, jag inser att jag kanske har missat något! Jag har inte ens sett Six feet under – fråga mig inte varför. Jag har varit fast i box-tittandet och har inte tittat på riktig Tv på länge. Men det kanske är dags för en box med Six feet under. Måste kolla, jag behöver muntras upp!

  8. När jag var liten brukade jag hålla upp julkalendern mot lampan för att se vad som fanns bakom de ännu inte öppnade luckorna. Jag är väl lika oförbätterlig än idag eftersom jag redan är inne på avsnitt åtta säsong två.

Leave a Reply

Your email address will not be published.