Tävling

underbarabarn102-copy.jpg

Nästa helg 2-4 oktober är det dags för Underbara Barn – Sveriges största barnmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Titta på barnteater, lyssna på seminarier och botanisera bland 90-talet utställare. Nu har Du möjlighet att vinna två biljetter till mässan. Biljetterna gäller även som inträde till Hem och Hem & Villa som pågår samma helg.  Vi har nio paket att lotta ut till våra läsare. Ta chansen!

Allt Du behöver göra för att ha chans att vinna, är att berätta något som Du upplevt tillsammans med barn. “Underbara barn säger underbara saker”. Dela med Dig av något roligt som Ditt barn har sagt eller gjort. Skriv ned anekdoten i kommentatorsfältet, så är Du med i tävlingen. Lycka till!

Tävlingen pågår till och med måndag 28 september. Glöm ej att skriva Din mejladress i kommentaren så att Du går att nå vid vinst.  Tävlingen är avslutad.

17 comments

 1. Hej Tänker spontant på ett tillfälle för några månader sedan. Jag är en person som älskar inredning samt gärna vill (försöka) hålla ordning omkring mig. Detta sker ju då i motvind med tre döttrar 3,5,7 år. En dag var jag i full färd med att städa huset och äldsta dottern (7år) anser att jag flyttat hennes saker som hon nu inte hittar. Hon utbrister då frustrerad: Mamma! Måste du alltid vara så himla …… rumsren! Jag blev så full i skratt, ordet hon sökte var väl snarare pedant men rumsren var ju nästan bättre!Hälsningar Caroline

 2. En dag besökte vi några kompisar, när vi kom hem så sa jag till min 3 åring:- Vad duktig du har varit idag, gubbe! Vet ni vad han säger?(med allvarligt minne):- du med mamma, du med!:) underbara barn!!!!

 3. Yngsta dottern (3 år) var nyligen förkyld, men 5-åringen skulle få gå till dagis så den lilla skulle få det lite lugnt under dagen. Men 3-åringen tyckte var orättvist och ville också vara på dagis med kompisarna. Mycket gråt och ilska: -Jag är inte aaalls sjuuuuk. Jag har fått en friskdom!!!

 4. Tänker spontat på en sak min 5½ åriga dotter sa då vi var ute och orienterade hela familjen: ” Mamma jag tycker inte om den här skogen, det är en ilsken skog idag!” Till saken hör att det var en rätt så kvistig terräng då det var i ett område där skogbruk bedrivits och marken var täckt av avskalde kvistar och pinnar!Kram Nettan

 5. Jag låg i badet…. Hugo(4år?) sitter på toaletten….tittar länge på mig och säger-Mamma är du lika stor som en flodhäst?/Jossa

 6. Min sons kommentar (han var då 4 1/2 år) när han satt i badkaret och jag berättade för honom att han skulle få ett (till) syskon – “åh vad roligt, det måste vi skynda oss och berätta för pappa!!”Gulligt :-)//Louise

 7. En morgon efter att jag fått sova en hel natt utan att ha blivit väckt säger jag till familjen att jag sovit som en stockDå svarade min son som då var 3 1/2 – ” Jag har sovit som ett träd!!”

 8. I somras var min moster och hennes karl här uppe i Piteå och hälsade på. De bor i Uppsala och det var mygginvasion där då. Vi sitter och pratar om att man inte kan gå ut utan att täckas av myggor och då frågar Elina (4 år):-Blir man platt då?Hon trodde att man skulle bli platt när så många myggor sätter sig på en och suger blod. Det var så otroligt gulligt och vi kunde inte låta bli att skratta medan hon oförstående skrattade med oss.

 9. Jag var med min dotter på 3-års kontroll och bvc-sköterskan höll upp en kopp och frågade henne om hon visste vad det var:- En kopp?- Ja det är rätt. Dricker mamma kaffe ur koppen?- Nä, min mamma dricker vin!:-)

 10. min 4 åriga son utbrister vid frukostbordet:-när jag blir stor ska jag föda bebisar som du mamma!-men lilla gubben, föda barn kan bara flickor göra.efter en lång stunds tystnad suckar han och utbrister:- okey, då får jag väl bli flicka då….

 11. Ha ha ha! Vilka roliga kommentarer. Barn är ju för härliga! Jag kan tyvärr inte åka på mässan så jag är inte med och tävlar. Jag önskar alla lycka till!

 12. Jag har en härlig kommentar som min 7-åriga son kläckte ur sig för någon vecka sen då vi åkte förbi en fabrik. “Är det dom som bestämmer vilket väder det blir?” Då tänkte han förstås på “molnen” som sprutas ut ur skorstenarna = )

 13. Jag tar ett dagsfärskt citat från min 3,5-åring. – Det här är ingen riktig pistol. Den skjuter inte vatten.

 14. Jag och min 3,5-åring hade för någon månad sedan skördat tomater i trädgården. Vi satt och pratade om att hon och pappa hade planterat frön på våren som vi sedan hade satt ut och som nu bar frukt. Jag sa att det blir tomater när man planterar frön i jorden, men att det också behövs vatten och sol för att plantan och senare tomaterna ska växa. “Ja, och kärlek! säger då dottern” 🙂 (Jag gissar att det är Jordgubbs-Lisa som ligger bakom det hela, men det är hemskt gulligt ändå…)

 15. Dagens Lillasyster-citatLillasyster följde med en dagiskompis hem en stund på eftermiddagen och lekte. Storasyster och jag hämtade senare.Lillasyster: Jag vill inte åka hem! Jag vill stanna här!Mamman: Jag förstår det men nu ska vi åka hem till oss och pyssla klart din robot.Lillasyster: Men jag vill inte… *gråter* …jag vill ‘äta över’ här! Jag vill ‘äta över’ här!’Äta över’ som i att stanna och äta pannkaka till middag! Så sött tyckte jag!

 16. En vanlig vardag i soffan. Mor och liten dotter tillsammans. Tittar lite på bolibompa-teve. Funderar lite om dagen som varit. Tyst en liten stund. Tänkande liten-men-stor-ändå-fyraåring tittar på mig och säger: Mamma, vem är det egentligen som gjort månen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.