Inspiration i köket

ellematvin-copy.jpg

Jag har ett antal svagheter – en av dem stavas rabatterbjudanden. Jag kan liksom inte låta bli att överväga om det är special price på saker som intresserar mig. Det finns få köpincitament som fungerar lika bra. Därför är jag ibland ett lätt offer för kundklubbarna som magasinen i Elle-koncernen håller sig med. Jag börjar alltid min bläddring i tidningarna genom att kolla upp det aktuella klubberbjudandet. Jag gillar konceptet med klubbarna och ofta är det fina saker som erbjuds till ett lite bättre pris (även om cirkapriserna är väl tilltagna ibland.) Palmgrensväskan kom på så vis till mig via Elle, genom Elle Interiör har jag bland annat köpt vår Korbokorg och nu är det Elle Mat & Vin som frestar med en Sil Pin – silikonkaveln som sägs vara mirakel för en mer kladdfri bakning. Är det någon som har en sådan kavel? Är den bra? Estetiken är det under alla omständigheter inget fel på :).

halsokokboken-copy.jpg

Nu har den nya Vår kokbok funnit sin väg till mig, liksom ICA:s nya Hälsokokboken (specialpris på Ica Maxi – say no more ;)) Helena har skrivit väl om den rosarutiga boken och en snabb genombläddring bekräftar de orden. Det blir lätt att jag fastnar i de förförande böckerna med vackra bilder, men ofta är det baskokböckerna som egentligen erbjuder varjedag-maten. Elle Mat & Vin är ett annat exempel. Det är så vackert, men det är långtifrån alltid jag kommer till skott med att laga något ur tidningarna. I det nya numret är det dock en hel del som jag nog faktiskt kommer att försöka mig på i köket – bland annat en budgetmeny. För mig är huvudsaken att bli inspirerad – sedan fungerar det att söka faktiska recept bland många källor. Den största utmaningen är att gå från tanke till handling i köket :)!

6 comments

  1. Silikonkavel är superbra! Köpte en på Rörstrand Outlet i somras och jag är mycket nöjd. Min sambo var otroligt skeptisk innan, men blev överbevisad och glatt överraskad över hur bra den var. Visserligen inte av samma märke som du funderar på men ändå en silikonkavel. Mitt råd till dig: Slå till! 😉

  2. Åh den röda kaveln har jag spanat in på Bagaren och kocken. Den är sååå snygg och vad jag har hört är även silikonkavlar bra. Däremot får min humanisträkning inte ihop att det skulle vara 200 kronor billigare att köpa via Elle…

  3. Sofie: Ah! Låter mycket lovande! Tack för att Du delade med dig!Lo: Som jag skrev ovan så saltar de utgångspriserna lite ibland. 499 kr kostar den på Bagaren och Kocken, men då tillkommer frakt också. Här får man den för 399 kr inklusive frakt. Så Du räknar inte fel på procenten – från en humanist till en annan 🙂

  4. Jag hade flaxet och vann den vita sil pin kaveln i fridas julkalender förra året och den är verkligen toppen, rekomenderas verkligen till det braiga erbjudanadet:) Rosa rutan slank ner i maxi korgen i söndags, perfekt 149 pix för en sådan bra bok till ja nu är det måndag och jag tar väl tag i livet igen:) Så passaa på som sagt på den med:) Kram Mia

  5. Hm, jag bakar ju bara med kladdiga glutenfria degar… Hittade en teflonbelagd kavel på Biltema (!) för under hundralappen som nu hängt med ett par år. Den är riktigt, riktigt bra. Bra rull, lagom tyngd och mycket lättdiskad. Och så är den fin, svart med ljusa trähandtag. Det ska till väldigt många bullar för att få ekonomi på en 400:–kavel… (säger snåljåpen) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.