Vackra ting: Klässbols

tygidorr-copy.jpg

Om jag känner mig mycket nöjd med våra innerdörrar i glas, så är det lite mer problematiskt i vår ytterdörr. Pardörren Venus från BorDörren är vacker och har ett fint ljusgenomsläpp vilket ger en luftig hall. Men med öppenheten kommer även insynen. Nu börjar det mörkna om kvällarna igen och behovet av att sätta in något i glaset bekräftas ännu en gång. Jag skrev om dörren tidigare i våras här. Vid senaste NK-besöket stod jag och nöp i linne från Klässbols Linneväveri. Klässbols är en favorit sedan länge. De väver linne som skimrar. Nu har jag äntligen kommit till skott med en beställning av några meter Gryning (vitt med beige stadkant markerat ovan) som skall sättas i glasrutorna i ytterdörren. Jag tänker mig ett rynkat tyg som släpper genom ljus, men som ändå skänker insynsskydd. Min förhoppning är att det kommer att bli galant och kännas lite mer ombonat.

klassbolsfavoriter-copy.jpg

Jag tycker mycket om Klässbols kökshanddukar – perfekta exempelvis som bröllopspresent. En annan favorit är de klassiska Bolsterkuddarna. Barnen har slitit ut några stycken under åren. För även om det är excellent kvalité på kuddarna, så slits linne. Flitigt användande ger slitning i de utsatta hörnen – tillsammans med alla andra saker som händer med en kudde i en familjesoffa – say no more. Kuddarna med tofsar har klarat sig bättre hos oss. De är ack så vackra!

Bilder från Norrgavels katalog. Norrgavel är en av återförsäljarna av Klässbols Bolsterkuddar.

7 comments

  1. Åh jag försår att ni vill ha något där, inte kul att alla ser precis rakt in…Det blir nog helt perfekt med tyget:) Tog du vitt? Kram Mia

  2. Charlotte: Jag älskar verkligen linne – ett fantastiskt fint material som verkligen skimrar. “Nackdelen” kan jag tycka är linnekuddar som slits väldigt i hörnen. Det är som om innerkudden “äter” upp linnet. Man skulle behöva förstärka kuddarna. Det är samma sak med Svenskt Tenn:s vackra Frank-linne.

  3. Åh. klässbols Linneväveri är våran stolthet! Bor i Arvika.. “The headcity” till klässbol som ligger 2,5 mil utanför!alldeles underbara saker och här hemma pryds både vardagsrummets fönster med vepor, samt kökets soffa med möbeltyg och fönsterna med paneler!

  4. Ropa om du behöver något mer, jag är numera här året om och tittar in på Klässbol titt som tätt ;)/Sofia

  5. väldigt vackra och lite slitning för det bara finare. men jag vet det där med saker som finns i en barnsoffa! typ russin, legobitar, vällingstänk, en gammal strumpa. det är därför vi har en mellangrå. otroligt praktisk färg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.