1 oktober

hostsoppa-copy.jpg

Nu får hösten anses vara här på riktigt. I går åt vi vår höstsoppa för första gången denna säsong. Denna soppa har varit ett stående inslag på vardagsmenyn de kallare årstiderna under ett antal år nu. Det är även en barnfavorit – om man får peta undan lite paprika – typ. Rekommenderas rykande hett från hela familjen :).

Receptet har karaktären man tager vad man haver. Det går exempelvis utmärkt att blanda i andra grönsaker. Jag gör en stor sats soppa, men man kan även minska ned ingredienserna.

8 comments

  1. Soppa blir det mycket här just nu. Storebror har skadat tänderna och får inte belasta dem på 2 veckor. Då är soppa perfekt.Gör en liknade som din men har dock aldrig haft corizo i min….låter spännande. Ha en fin dag i regnet.kram Lina

  2. Toppenfint recept – den soppan måste kokas här hemma. Jag älskar soppor, allra mest denna årstid, men har haft lite idétorka. Tack för hjälpen till variation i djuptallriken!Hoppas du får en fin höstdag denna första oktobertorsdag!Kramis!

  3. Låter mums! Vi har precis beställt många kilon oxkött från en lokal uppfödare. Gäller att hitta på lite nytt då!kram

  4. Alla: Det är en riktigt god trotjänare i köket. I dag var middagen dessutom redan klar från i går. Härligt ibland att inte behöva laga! Veckomatsedel: Testa Ni och låna Ni också om Ni gillar soppan 🙂

  5. Hej! testade soppan i helgen! Vi har fått en ny familjefavorit: enkel att göra och såååååå god! Tack så mycket för bra tips!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.