Inspiration: Höst 09

wautumninspiration-copy.jpg

Det snurrar runt en tiotalsutmaning i bloggosfären igen om att berätta tio saker om sig själv. Jag kör en egen variant och visar tio inspirationskällor för mig just nu.

hostcollage.jpg

* HUNDTAND. Reklamkampanj från Alexander Mcqueen.* COCO CHANEL. Forever.* 2010. Nu börjar almanackorna för nästa år komma. Jag hoppas och tror på att det blir ett spännande år på alla plan.* RUTIGT. Tjusig reklam med anglofila stämningar från Gant.* TRUE LOVE – såklart!* THE EDGE OF LOVE. Förra hösten var det mycket prat om denna film om poeten Dylan Thomas och hans två kärlekar som spelas av Sienna Miller och Kiera Knithley, inte minst för stylingen. Jag har inte sett den, men filmen finns nu tillgänglig på DVD. Sådär fin i blommiga klänningar, kofta och gummistövlar är liksom essensen av höstmys. Så såg jag inte ut när jag lämnade på sexårs i morse i hällregn ;).* LILA. Purpur är fortfarande min instinktiva förstahandsfärg för små detaljer. Här Keb från Littmarck.* BÖCKER. Klassiker. Här nyutgåvan av Virginia Woolfs Mot Fyren.* TRÄDGÅRD. Fina bloggen Solåkra påminde mig om tidningen Trädgårdsliv. Jag läste den ett tag, men sedan tappade jag bort den. Nu är det dags igen. Även om det inte är uteliv nu, så samlar jag inspiration inför nästa säsong.* MONDRIAN/BLÅTT: Blått är flott. Och Mondrians grafiska värld.

hostcollage1ed-copy.jpg

Tidigare utmaningar på bloggen:* Sjutal (februari – 2009)* Triss (oktober-2008)* Sjutal (oktober-2008)* Jag (september- 2008)* Lista (september-2007)

7 comments

 1. Hundtand.. :)The Edge of Love har jag haft i min ägo ett tag nu och började att titta på men fick stänga av, den var helt enkelt för jobbig just då.Kanske mest för att man är van att se poeten som übergay i Brothers & Sisters och här har både Keira Knigtley och Sienna Miller att mysa med… :SMen det kanske inte var rätt tidpunkt att titta då, får ge det ett nytt försök. 🙂

 2. Du är bara bäst på den här typen av inlägg!Tittar in flera gånger varje dag och får massor av inspiration! : )

 3. Tess: Hundtand – ja 🙂 Aha – ja, det verkar vara lite blandade recensioner gällande filmen. Jag är sugen på att titta i alla fall, inte minst för de vackra miljöerna och kläderna.Sara: TACK! Så glad jag blir 🙂

 4. Måste lämna en kommentar nu när du har nämnt en film med min favvisskådis Cillian Murphy : o )Han är så väldigt duktig! Ser framemot att få sitta och mystitta på den när jag får den hem!Tack till er för denna underbara “dubbelblogg”!!Önskar er en underbar helg med familjen!

 5. a lovely borderline: Man tackar!

  Lisa: Jag har sett den på presstop. Nu har jag tecknat en prenumeration så att jag inte missar något nummer!

  Voffsan: Åh, så glada Helena och jag blir! Vi sträcker på oss ordentligt efter dina fina ord!

  Cillian Murphy såg jag senast i BBC-klassikern Svindlarens dotter. Håller med – han är bra! Hoppas att Du fick en fin helg med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.