Gott efter

I dag är det seg söndag efter en trevlig och sen middag i går. Jag inspirerades av en budgetmeny i senaste Elle Mat & Vin.

ellemvhost09.jpg

Det blev en bastant höstmiddag med säsongens första potatisgratäng, parmainlindad fläskfilé med glaserade morötter och ärtpuré. Till dessert gjorde jag den smälta chokladpuddingen som syns på omslaget ovan. Efter det var magarna mycket belåtna. Desserten är en stadig sådan med mycket chokladsmak. Försvinnande gott. Rekommenderas varmt!

chokladdessert-copy.jpg

* Värm ugnen till 180 grader. Blanda mjöl, kakao, hackad choklad och socker i en skål. Blanda smält smör, ägg, mjölk och apelsinskal. Rör ned de torra ingredienserna. Fördela chokladblandningen i sex ugnssäkra portionsformar.* Sås: Blanda socker (ca 1 dl) och kakao (ca 2 msk). Häll det på toppen av chokladpuddingarna. Koka upp vatten. Häll ca 3 msk kokhett vatten över varje pudding för en karamelliserad skorpa.* Grädda i ca 25 minuter.* Servera med valfritt tillbehör, t ex extra apelsinskal, vaniljglass, bär eller lite vispad grädde.* Dryck: Ett glas med ett kallt gott muskatvin.

Klassisk hjärtformad ramekin från Le Creuset – på min önskelista.

5 comments

  1. Smarrigt, sjäva gjorde vi en variant av cheesecaken som tina gjorde:) Le creuset är så fina, Nicke fick en i julklapp från jobbet förra julen och det tackar man ju för:) Inte hjärtat dock, såå sött:) ha en fin söndag kram Mia

  2. Gud så söt hjärtat var……ännu en sak på önskelistan.( dock har vi besparnings åtgärder nu ……se bloggen)Chokladfrestelserna på framsidan av tidningen förälskade jag mig i när den kom, men har i vanlig ordning inte testat dem.Fortsatt skön söndag.Kram kram Lina

  3. Testa – lätt och gott! Nästa gång satsar jag på lite kortare tid i ugnen för riktigt rinnigt innandöme och lite mer socker på toppen (jag tog inte så mycket som receptet angav) för karamelltäcket. Så är det alltid första gången man testar. Man får mixtra lite och testa sig fram. Jag kommer garanterat att göra detta fler gånger!

Leave a Reply

Your email address will not be published.