Första dagen på veckan

mandagokted-copy.jpg

Måndag. Här är inte dagen för att leverera dagens positiva tanke i samklang med andra bloggare. Här är dagen då jag snarare borde skaffa mig ett sådant där gnällarmband som var på tapeten för några år sedan. Citronmamma. Citronhustru. Hej, det är jag.

* Midnatt råder. Tyst det är i husen. Släckta äro ljusen. Och mamma sover inte. Små tassande steg, stora snarkningar, stora tankar. Zzzzz…* Duschtvålen är slut. Fem myror it is. Leta, leta efter hårborsten. Den ligger inne hos Anna. Hallå! Den är faktiskt min!* Klet och kladd av barnfingrar i burk med läppgojs. Hallå! Den är faktiskt också min! En snabb titt i spegeln. Hmm – borde faktiskt börja tänka lite mera på krämer och annat igen.*Svinkallt strilande regn i morse. Fingervantar på. De grå som blev kvar i fempacken från H&M. De vantarna som barnen inte ville ha. Geggiga osnygga gummistövlar trampar fram. Det har dragit igång en ny fas i husbyggandet här ute. Leran är tillbaka. Hurra!* Vi testar Nickelodeon till barnens stora förtjusning. Jag håller på att bli galen av ljudmattan. Tänk bort, tänk bort! Fokusera på fint ljud istället!

Men faktiskt – gnället lättar lite. En slags terapeutisk effekt genom collagemakande. För på slutet hamnade You are the best både där och på min inspirationstavla. Den tittar jag på nu :). Happy Måndag!

Vantar från Erica Laurell, First Aid Beauty från Sephora, hårborste från Mason Pearson/HQ Hair, W-bag från Alphabet bags, cd-spelare från Tivoli Audio, kudde från Serholt/House of Hedda, Viking Fox från Viking och duschkräm från Philosophy/HQ Hair.

6 comments

  1. Man kan inte ligga på topp jämt! :-)”Citron är mitt mellannamn” – ibland i alla fall…Collaget var fint, lite vinterkänsla över det.

  2. Visst är det så att man ibland känner sig som en citron! När jag kom ut från duschen i morse hade flickorna klippt konfetti av vitt papper och spridit ut i HELA vardagsrummet. Deras förklaring: Vi längtade efter vintern och gjorde lite snö…För mig var det då svårt att förstå charmen i det hela. Jag bara hade frukost och påklädning i huvudet för att vi skulle hinna i tid.

  3. Hihi kära Weronica…… även om veckan börjar en aningen surt, så finns ju då möjligheterna om att det bara kan bli bättre.Här har jag drabbats av huvudvärken med stort H och konstaterar att jag hari alla fall ett huvud. Det känner jag bestämt.Kram kram och hoppas din måndag blev något bättre senare.

  4. Härligt collage en frusen måndag, tack för det! Vår hund har tuggat i sig min tub med Eight hour creme, jag skulle gärna prova en burk av First Aid Beauty 🙂

  5. Lisa: Det lättar lite i citrondimmorna känner jag 😉 Mrs b: Haha! Japp, dito. Lo: Oj! Så sött när man betraktar det på håll, men när man är mitt i det är det inte lika skoj – känns igen! Hoppas att denna morgon blev lite lugnare :).Linruz: Japp, typ så 🙂 Aj, aj. Huvudvärk är ett gissel. Jag får attacker emellanåt. Inget roligt alls 🙁 Hoppas att läget är bättre i dag! kramAnna: Tack! Jaha, är det inte kids så är det hundar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.