Fredagssvepet: Vecka 42

Dags att kasta citronen överbord, eller hur?! Det är ju fredag, gubevars :)! Håll till godo med veckans fredagssvep.

Mitt val för biografbesök kommer knappast överraskande denna gång. Ge mig en välgjord kostymfilm och jag är inte kvinna nog att stå emot. I kväll är det premiär för Young Victoria om kvinnan som skulle komma att bli drottning i England 1837-1901. Emily Blunt spelar Victoria i ett dramatiskt tonårsuppror och Rupert Friend spelar kommande maken Albert. Ja tack.

Lite mer Chanel mäktar vi väl med :)?! I samklang med filmen är Audrey Tautou naturligtvis även affischnamn för flaggskeppet Chanel No 5. Det blir allt viktigare att marknadsföra parfymer med omfattande kampanjer. Om Ni inte har sett den romantiska filmen med Tatou i hänförande miljöer så ta en titt. Vackert!

424fredagssvep-copy.jpg

Som sagt, mattor är på stark ingång igen. Vi ser fler och fler äkta mattor i inredningarna. Det hetaste återbruket i genren är mattorna där man syr ihop bitar och ibland även färgar in mattan. Ett fantastiskt lapptäcke på en mycket hög nivå. Mattan ovan finns hos Spiti.

Här är det tragiskt nog jag som inte kan sluta köra med denna jingel :). Jens Linders Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag kom ut förra månaden. Boken beskrivs som en familjekokbok och finns just nu till specialpris hos Adlibris bokklubb. En del recept finns hos Recept.nu, bland annat Glace Au Four ovan. (Fotografi: Stefan Wettainen).

4215fredagssvep-copy.jpg

Innan Skavlan (jag skulle titta på Mrs Anka…) hade jag inte en aning om vem Melody Gardot var. Nu vet jag. Lyssna och njut.

På söndag är det dags igen. Gossip Girl har säsongpremiär på femman. Man förstår redan innan att den ultimata kärlekssagan får en del hinder på vägen. Jag måste titta – såklart.

4213fredagssvep-copy.jpg

Vi fortsätter att tänka rosa. Svenskt Tenn har skänkt en fåtölj till en välgörenhetsauktion till förmån för Rosa Bandet som kommer att äga rum på Tradera 26-27 oktober. Förmodligen blir detta en ruskigt dyr historia. Vi vanliga dödliga kan bidraga på andra sätt och njuta av de rosa elefanterna på bilden :).

4214fredagssvep-copy.jpg

Skriet från kärnfamiljen blev mycket diskuterad när den kom i våras. Nu finns den även i pocket. Missa inte heller den läsvärda bloggen.

4212fredagssvep-copy.jpg

Lila har vi ordat om ett bra tag nu. Ett litet purpurfynd i höst är väskan i lammnappa för 399 :- som precis hängts upp hos Wera/Åhléns.

4211fredagssvep-copy.jpg

Den lilla bedårande “Odd-Molly- look-a-liken” spred sig snabbt på bloggarna i veckan. Lindex goes folklore.

4210fredagssvep-copy.jpg

Kallt. Kallt. Kallt. Snygga höstiga färgkombinationer i nytt set från H&M.

429fredagssvep-copy.jpg

Mer åttiotal än kultserien Tillbaka till Eden blir det väl knappast?! I veckan kom hela miniserien med Stephanie Harper ut på DVD. Nostalgi på hög nivå. (Krokodil från Schleich).

428fredagssvep-copy.jpg

KappAhl följer upp sin satsning på Vintage Stories med en ny kollektion. En nyhet för hösten är att det även ingår barnplagg. Gamla filmer och blekta fotografier har inspirerat till kläder med extra detaljer som kommer i butik i en begränsad upplaga från och med måndag. Lindex satsar å sin sida på partyplagg med Caroline Winberg i spetsen. Det är således läge att titta runt för att hitta prisvärda klänningar till vinterkalasen.

426fredagssvep-copy.jpg

Även om Young Victoria är mitt förstaval till biofåtöljen, så är väl chansen större att mitt nästa besök blir Pixars Upp. Det animerade äventyret med den åldrade mannen och den lilla pojken har fått goda recensioner i tidningarna. Detta blir förmodligen nästa bio med popcornsnaskande barn :).

Trevlig helg!

12 comments

  1. Citronen äro undanpackad. Är det fredag så är det, oavsett övrig status!! Mer kostymfilmer till folket! Jag är shoppingsugen, men kan inte handla åt mig själv, och dottern har hamnat i en tragisk “klä-ner-sig-period” som ofta inträffar kring 12 tydligen, och sonen, har garderoben överfull. Kommande bebis får vänta några månader innan det börjar shoppas.Ja, Melody Gardot är helt underbar. Länkade även jag förra veckan. Hm hög harmonifaktor på dessa toner.Trevlig helg. Vår tur att stänga torpet!/M

  2. När jag ser de där Kappahl-klänningarna känner jag fär att göra sån där frisry med vågor i håret och knut i nacken, dricka absint och festa hela natten lång. Men i verkligheten jag tror vi kör fredagsmys och pysselkväll med pärlor istället!Trevlig helg på dej!

  3. Tack för veckans svep och veckans alla bra W-tips – boken jag beställde, lördagsefterrätten jag nu hittat och den lilla tunikan jag snarast ska slå in till lilla bebissockret. :)Trevlig helg!Kram

  4. Hade lyxen att tillbringa två barnfria weekends i London i våras och en av dem var vi och såg Young Victoria på en av biograferna vid Leicester Square. Dyrare än biobesök i Sverige men så fick man ta med sig Ben&Jerry-glassbägaren in i salongen också! Tror att du kommer att gilla filmen, klassiskt brittiskt kostymdrama. 🙂

  5. Å – Tillbaka till Eden! Verkligen nostalgi. Men jag tvivlar på att den har stått sig.. Kanske lika bra att minnas den som den var .. alldeles underbar KRAM

  6. Weronica – vilka fantastiska svep du kommer med. Dock till skillnad från dig är jag ingen kostymfilmstjej. Ska det vara film måste det vara nutid.Älskar Svenskt Tenn fåtöljen, den skulle man gärna kamma hem. Lindex klänningen är ett måste till Greta, hade önskat att den fanns lite större så man kunde få på även Tyra en sån. Den är underbar:-)Trevlig helg.

  7. Hej Weronica, jag vill bara säga att jag älskar dina fredagssvep. De är som en perfekt balanserad godispåse -ren helglyx! Ha en fin lördag!

  8. Återigen, tack för dina fredagssvep! Kostymfilm, vintage, Melody Gardot och Skri från kärnfamiljen i som en lyckad kombination, du kan du!

  9. Bra info om Skriet från Kärnfamiljen i pocket. Ska genast lägga till på min låååånga önskelista på adlibris. Som tur är är den nog ganska mycket billigare än övriga (inrednings- och konstböcker) på den listan…/Ylva

Leave a Reply

Your email address will not be published.