It´s Monday!

Om fredagarna förtjänar ett eget svep, så gör väl måndagarna detsamma. Första dagen i veckan. Varje dag liv. Gympapåsar, ugnspannkaka, köpte vi inte mjölk, hinna med bussen, lunchbox, varför är helgen inte längre, var i hela friden är den andra vanten, Zzzzzz, ännu en tvättmaskin – typ :). Jag vet inte om jag mäktar med ett svep varje måndag. Jag har inte riktigt tänkt klart kring måndagskategorin. Å andra sidan gillar jag att utmana mig själv. Det är både frustrerande och inspirerande! Så jag kör, så får vi se vad det blir av det hela. Håll till godo!

438mandag-copy.jpg

Jag är mitt inne i säsong tre av klassiska Ally McBeal. Neuroserna står sig riktigt bra ännu. Kicka loss denna måndag till Allys Themesong!

Så är den tredje säsongen av Gossip Girl igång. Första avsnittet bjöd på det mesta, bland annat utsökt styling som vanligt. Jag fick, inte helt oväntat, ganska höga poäng i Gossip Girl Fashion Quiz. Japp, en succer för liknande serier äro jag :)!

Veckans tips på bok till sagostunderna blir nya Maskerad av Kristina Murray Brodin med illustrationer av Bettina Johansson. Tyranno av samma par är fortfarande en stor favorit här hemma. I Maskerad är vi tillbaka på förskolan Maskrosen där det blir fight om prinsessklänningen i ett äventyr där alla barn, enligt förlaget Vombats ambitioner, får plats. Rekommenderas varmt till lite mindre förskolebarn!

431mandag-copy.jpg

Ack ja, den här borde jag sätta upp och titta på ganska ofta. Visst är det lätt att man fastnar i vardagstjafs om små saker. Uppmaningen att se det större perspektivet och att inte alltid fastna i trivaliteter är extra aktuell en tröttig måndag känner jag ;).

432mandag-copy.jpg

H:s senaste datakrasch får mig att bli alldeles iskall. Jag satt ju där för mer än två år sedan och lovade dyrt och heligt att jag skulle bli bättre på att spara bilder. Har jag blivit det? Nix, inte ett dugg. Oförbätterlig. Detta är dagen då jag skall börja ett omfattande arbete att ordna med bilder och beställa kopior. Nu har jag skrivit det. Nu måste det ske punkt

I går var det dags igen. Denna gång flödade tårarna hos Anna. Jag var den sämsta mamman i hela världen typ. Det hela gällde konfliktzonen numero ett. Vad är lämpligt att sätta på sig när det börjar bli kallare ute. Jag tycker nog att jag är rätt så resonlig, men nu gällde det inköp av vinterstövlar. Vinter som i åka pulka och leka ute i iskallt väder. De första förslagen ratades omedelbart. Det var inte ens aktuellt att prova klassiska vinterkängor. Så då hamnade vi där igen. Anna älskar stället. Jag avskyr det. Skopunkten. Denna gång var det följande kombatanter i hörnen. Annas förslag. Mitt förslag. Vi köpte mitt förslag, men låt mig säga så här. Den som blev knockoutad i det mötet var ändå jag…

Fina bilder från H&M:s aktuella barnkampanj.

434mandag-copy.jpg

Ungefär som den där moroten ser mina barn ut när det kommer till grönsaker ;). På skolan går det bra. Hemma är det gurka eller ingenting i perioder. Vi andra har en ny enkel favorit som sätter piff på klassikern kokta morötter. Jättegott.

Busfrö Karsten Karotén från Basander-Lundin/Juniform.

435mandag-copy.jpg

Det gapar fortfarande tomt på hyllan med duschtvål. Glömt bort att köpa. Men en liten provförpackning i badrumsskåpet räddar skivan denna vecka.

Calm me. Soothe me. Från Philosophy.

436mandag-copy.jpg

“Nu är jag en apelsin”. Japp, uppföljaren är minst lika bra som ettan :)!

Lättglögg från Blossa. Nu är det snart bara två månader kvar till julafton. Inte klokt!Happy Måndag!

17 comments

 1. Ett härligt och roligt inlägg så här en måndag! En måndag som för övrigt går väldigt bra för min del, har precis grejat en avstämning. Nu ska jag rida vidare på den positiva vågen denna dag!Fin start på veckan till dig!

 2. Hej! Ett tips när det gäller att ha en back-up på bilder är att skaffa ett Flickr Pro konto och ladda ner bilderna dit. Fördelen med att ha dem på “nätet” är att de blir lättillgängliga och samtidigt kan man ha dem helt privat på sitt konto så ingen annan kan se dem.

 3. Åh, så bra, man fick lägga tankarna på alla måndags-måsten åt sidan en stund! Tack Weronica, ha en fin vecka!

 4. Ha ha! Vilket härligt måndagssvep, fick mig på bra humör :)Fryser mentalt om fötterna när jag såg bilden på din dotters val av stövel. Minns ju hur man själv traskade omkring i såna där tunna stövlar mitt i vintern och på den tiden.. när det faktiskt ofta var ordentligt med minusgrader på vintern. Brr! Det var bra att du fick med dig ditt val hem! Hon kommer tacka dig.. en dag 😉

 5. Väldigt fint måndagssvep! Du skriver så inspirerande och klokt.Skorna på Skopunkten tycker jag är av riktigt usel kvalitet. Verkligen ett bottennapp. Har köpt några gånger men aldrig mer. Kram C

 6. Roligt men måndagssvep! Det gillar jag – eller vi alla vad det tycks! S har fått ett par ungefär som Anna vill ha. De har hon nu under hösten. Ett par tjockare stövlar kommer till vintern. Hon är så nöjd, så nöjd med sina stövlar. Som maken och hon var och köpte. Och han sa att jag nog inte skulle gilla 😉 Men jag kan falla ut om att de är kalla, hon kan trippa runt och maken le gillande. De kommer vara utnötta tills snön ligger djupare. Hon hade dem förresten häromdagen till scouterna. Jag valde att välja mina strider och hon frös hårt. Och var lerig. Veckan efter hade hon sina tjockare vinterstövlar. Jag röstar för att Anna får ett par nu när det närmar sig födelsedag! KRAM

 7. Så intressant och BRA du skriver! Receptet på morötterna måste verkligen testas, lät smaskigt. Jag kan tänka mig att det blir en del diskussioner när “vinter”skor skall inhandlas :)Ha en fin kväll!

 8. Hej! Oj vilken flashback jag fick när jag läste om din och Annas stövelkamp! Plötsligt blev jag 11 igen och mindes ett par alldeles underbara, men hopplöst opraktiska (det sistnämnda enligt min mor såklart) halvkorta stövlar med lite för hög klack. Jag blev störtkär i butiken, men mamma sa nej och jag blev jättearg. Samtidigt som jag förflyttas längs med memory lane, så inser jag vilka kamper jag förmodligen kommer att ha med mina barn. Eller rättare sagt, REDAN HAR. Tvååriga dottern störtförälskade sig ett par, i och för sig superfina och praktiska, Pippigympaskor förra veckan. Men det är liksom inte riktigt säsong för såna just nu… Sjuåringens skodiskussioner ska vi inte ens prata om! Han är en riktig sko-freak… Psst, säg det inte till nån, men jag tror det gått i arv. 😉 kram och fortsatt trevlig vecka!

 9. Det var en kick-off som hette duga. Fullmatat och fullspäckat som vanligt. 🙂 Kamperna kring skorna känns igen… Du har en fantastiskt förmåga att väcka köpbegär. Jag vill se, köpa och läsa allt du skriver om. 🙂 Ha en fortsatt bra vecka! 🙂

 10. Hej vännen,ALLTID lika underhållande att besöka din superfina blogg! Tack för måndagsdosen av inspiration :)Kram/Jes ?

 11. Skön start på veckan med ett fint måndagssvep! Det är alltid lika roligt med inspiration, själv fastnade ögat för den orangea färgen på fina flaskan.Här har bataljer med en 2.5-åring avverkats i veckan som varit… hua, jag bävar redan för när hon blir äldre… :-)En liten fundering kring din fina inspirationstavla – hur fick du till upphängningen på den?Vi försökte för ett par år sedan göra en större tygtavla med sådant “soft board”, men den gick bara sönder i sina “upphängningshål” (med ståltråd i) eftersom skivan var såpass mjuk, fast ändå tung. Så något annat behövs till, känns det som.Jag har ännu inte kommit på Tyget, men jag tänkte köra igång enkelt ändå – kanske kan det hjälpa om jag faktiskt får upp något på väggen 🙂

 12. Alla: Tusen TACK för respons! Det verkar som om måndagssvepet föll i god jord. Själv tycker jag att det var väldigt kul att göra. Jag brukar ha en inspirationssvacka just på måndagar, så det är möjligen inte så dumt att samla till en fast kategori då. Vi får se vad som händer. Jag gillar idén!Om Annas skor: Jodå, hon har haft höstkängor som knappt hänger ihop längre från nämnda Skopunkt och hon har ett par andra fodrade “finstövlar”. Nu kände jag att vi skulle köpa vinterskor och då funkar helt enkelt inte mockastövlar med syntetklack. De får väl tänkas ha en medellivslängd på ca en månad eller något i den stilen 😉 Jag har lovat att hon skall få köpa något liknande till våren. Tjoho, så snyggt det blir!Mrs b: Min pappa har satt en list av trä bak på plattan som fästena sitter på. Det gör att skivan “tippar” ut lite från väggen, men det hela sitter som berget. Det fungerar fint. Hoppas att Tyget kommer snart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.