Fredagssvepet: Vecka 43

Vi har sett alla filmerna med Spöket Laban av Per Åhlin på bio. Maria Lundqvist gör rösterna på ett genialt sätt. Ett kort, men naggande gott biobesök, som brukar vara lagom för de små. Bullar och Bång har premiär i dag.

43fredagssvep-copy.jpg

Min A Room of One´s Own finns här hemma efter mycket suktande. Jag skulle gärna ha några fler muggar och gärna då de oranga klassiska brittiska författarinnorna.

På tal om Jane Eyre – den senaste filmatiseringen för televisionen var riktigt lyckad och gick vid juletider för några år sedan. Ruth Wilson spelar den klassiska hjältinnan med bravur. Eposet finns hos CD-on för endast 99 riksdaler just nu.

I dessa oranga tider bör man väl få önska sig ett tillika pumpafärgat paket. Hur i hela friden kan man få ihop till sådana där stora staplar som finns med i inredningsreportagen? Jag skulle då vara glad för ett enda ynka paket ;).

H&M kör en kampanj med stickat just nu. Det är sannerligen rysligt höstkallt, så nu behövs koftorna på allvar. Ett säkert hösttecken – jag har investerat i årets Ulletofflor :).

435fredagssvep-copy.jpg

Little Miss Sunshine (med bland annat favoriten Toni Colette) har ett par år på nacken, men jag har faktiskt inte sett den mer än brottsstycken utan ljud på en Gotlandsfärja. Hög tid att göra något åt det med andra ord. 21.30 på fyran på lördag.

Natten mellan lördag och söndag går vi ytterligare ett säkert steg mot mörkare tider. Vintertiden är här.

(Fri pappersmodell för att bygga Big Ben för den pysslige. Papertoys har massor av olika modeller att skriva ut).

438fredagssvep-copy.jpg

Nu kommer tiden då vi tänder ljus som aldrig förr. Delsbo Candle marknadsför svanenmärkta ljus i 100 % stearin med ren förbränning och förnelsebar råvara. Vackert och ekorätt.

(Bild från Delsbo Candle).

439fredagssvep-copy.jpg

För att tända ljus behövs tändstickor. Den klassiska Solstickan-pojken av Einar Nerman bildar grund för den nya förvaringsasken av Kristina Stark. En smart designidé där man får till en ny produkt genom att samspela med en klassiker. Snyggt.

4310fredagssvep-copy.jpg

IKEAS:s trotjänare Billy firar trettio år i år. Just nu står en vit i Annas rum. En sann klassiker. IKEA har tagit fram en bok till jubilaren där man skall få följa med på resan från 1979 fram till i dag. En kul idé.

Jodå, det närmar sig Halloweentider minsann. Jag har pyntat trappan med små pumpor och det räcker fint för min del. Det är möjligen bäst att ladda med lite godis om det blir spöktåg som drar fram i kvarteret nästa helg. Det finns en hel del Free Downloads ute på nätet om man känner för att pyssla lite mera under höstlovet. Fladdermusen ovan kommer från Pertrified in Pink och hos Matthew Mead bjuds man t ex på läskiga etiketter att sätta på burkar.

Det är nästan lite tidigt att se på den, då det är en av de ultimata julfilmerna. Men, men den går ändå på trean 21.00 på söndag. Min favorit bland lovestorysen är den bitterljuva historien med Laura Linney som tar hand om sin bror i första hand. Sniff…

4312fredagssvep-copy.jpg

Vi fortsätter att tänka rosa månaden ut. Nästa vecka är det stor Rosa Bandet gala på televisionen. Här kan man skänka en gåva.

Vackra tryfflar från anrika Charbonnel et Walker.

4313fredagssvep-copy.jpg

Det är första säsongen som jag följer Idol. Barnen fastnade och så också jag. Nu kör vi traditionellt fredagsmys med ostkrokar (som Hollywoodfrun skulle ha sagt ;)) och fyran. Mariette är en av mina favoriter (i klippet med en av mina bästa låtar från den eran). Originalet är fantastico. Lyssna!

Den romantiska komedin är en ack så svår genre där det mycket oftare blir magplask än något riktigt bra. 500 days of Summer , Sverigepremiär i kväll, har fått goda recensioner och verkar vara något helt annat. De snyggaste filmaffischerna på länge också. Den vill jag se!

Trevlig helg!

15 comments

  1. Tack för ännu ett vackert och inspirerande fredagscollage! Laban för flickorna och Jane Eyre för mig (den var sååå bra!). Pyssel från Papertoys passar bra för oss alla tre en gråkulen dag. Trevlig helg!

  2. Men åh vad glad jag är att du finns just nu (och annars också iofs)! Befinner mig i censurens Kina och kommer inte åt mina andra favoriter. Dig släpper de minsann igenom :), måste bero på ditt välvårdade språk. Vilken tur jag har! Tänk om Love Actually gick på TV här… Här är det TV-teater av det just teatraliska slaget i folkdräkt som bjuds. På alla kanalerna. Och den som finge se Idol och äta en ostkrok vore en lycklig människa. Återvänder till den fria världen på måndag. Firas!

  3. Little miss sunshine – underbar film! Så skön, knasig och ljuvlig på samma gång. Passa på att se den i sin helhet, med ljud, nu när den går på tv.Läckert etui till tändsticksasken, har letat efter det ett tag. Kanske skulle passa på nu.Trevlig helg och skön fredag!=)

  4. Snyggt och inspirerande svep – som vanligt! Rysligt höstkallt var ordet, stickat och varma tofflor kan jag inte få nog av denna mörka och kalla årstid. Snyggt tändsticksetui och ett gäng stearinljus skulle gärna få flytta hem till oss för att mysa till denna mörka fredagseftermiddag. När jag tänker efter skulle jag inte ha något emot ett orange paket och en ask praliner också ;)Ha en mysig fredag! Kram Ida

  5. Ahhhm, dessa Hermes-askar. Nu har jag sett tre olika inredningsreportage med dessa askar den senaste månaden.Fint fredagssvep!

  6. Älskar dessa oranga askarna nästan mer än dess innehåll, undrar om man kan köpa tomma askar, hahaha….

  7. Hej! Jag läser alla fredagssvep (och allt annat också). Måste bara säga att jag är imponerad över din ständiga omvärldsbevakning. Hur orkar och hinner du?? Jag antar att det är ett intresse helt enkelt, men ändå…..!

  8. Little Miss Sunshine är verkligen en oförglömlig film så den kan jag rekommendera!Tack för tipset om Spöket Laban, det får bli bio någon helg nu. Kanske lillasyster kan gå på sin första film, hon är 2 ½. Eftersom hon just är lillasyster är hon mer van att se tv och film än första barnet var, om man säger så ;)Åhh, Love Actually, yippie! Men kanske man skulle spara den till närmare julen..?

  9. Little Miss Sunshine är verkligen sevärd. Riktig feelgood med lite bitter smak i munnen. Spöket Laban är bokat nästa helg. Ett måste med 3-åringen och en mysig stund på tu man hand. 🙂 Delsbo Candle låter bra – men min stora kärlek på bilden är ljusstakarna från Asplund. Någon dag ska jag skramla ihop till ett helt gäng. Synd att de är så dyra när man vill ha mååånga. 🙂 500 days of summer låter som något som måste ses. Har många filmer på listan nu tack vare dig. 🙂 Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.