Bot och bättring

monsterdator-copy.jpg

Det där lilla monstret skall jag titta på ibland. Och påminnas om den stora paniken som drabbade mig i morse när jag i min iver att “fengshuia” min dator råkade kasta bort alla bilder på barnen från 2008. De gick sedan att fiska upp från hårddisken, men för ett tag var de evigt borta. Och då snackar vi om bilder från ett år. Då snackar vi inte en hårddiskkrasch när allt försvinner. Att det alltid skall hända något innan man reagerar… I mitt fall var det Helenas krasch som fick mig att äntligen ta tag i mina bilder. De har legat där som ett dåligt gnagande samvete i flera år. Jag har bestämt mig för att resonera om datorn som med andra maskiner. Ta exempelvis tvättmaskinen. En trogen tjänare som alltid fungerar år efter år. Sedan en dag – plötsligt – fungerar den inte längre. På något vis har jag alltid friskrivit datorn från sådana logiska resonemang, men den är ju egentligen bara en maskin bland andra – typ. Helt plötsligt kan den där blå rutan finnas där eller att det händer något annat med hårddisken. Hu…

Nu har jag i alla fall kommit en bit på vägen med att rensa och organisera mina bildfiler. Jag har skaffat en digital lagringsplats. (Tack för tipset, Benita!) Jag har börjat beställa kopior av bilder från Crimson som skall bli skoj att se. Och jag känner lite mer ro i själen. Peace, love and understandning, kära dator!

Litet snällt monster från Barnvänligt.

UPDATE: Bilderna från Crimson är redan här. Snabbaste leveransen! Tack alla Ni som tipsade om dem nedan.

6 comments

  1. Åh, då måste jag få iväg en beställning nu så kanske den kommit fram när jag kommer hem från resan. Vilken supersnabb leverans! Peace out! 🙂

  2. Åh FY! Vi har också med oss en sån katastrof – men som aldrig blev fixad, ett Cityakutenavsnitt ligger ovanpå dotterns VHSinspelade första år! Så ledsamt så det finns nästan inte!Fint monster!

  3. Huuu jag får kalla kårar på ryggen.Samma sak hände mig förra året. Lyckades med att radera alla bilder från vår semester i Bulgarien. Snacka om att paniken växte.Men jag kunde rädda dem med PUH!!!måste köpa mig en hårdisk i helgen…ha en fin helg Kram Lina

Leave a Reply

Your email address will not be published.