1 november

Jag må ha dömt Jul med Ernst lite på förhand. Min mor har ett annat förhållande till den mysige mannen och har således, liksom många andra, investerat i Ernst julbok. Jag vet inte, på något vis förlorade jag Kirchsteiger där mitt bland de bara fötterna och alla citaten. De saker han gjorde i trevlig less is more anda försvann lite bland varumärket Ernst. Men man må ge det hela en chans som sagt. Julboken är faktiskt riktigt trevlig. Framförallt gillar jag den enkla julmaten där Mia Gahne varit mycket delaktig. Det är en hel del recept som jag blir sugen på att testa framöver. Fotografierna är fina och det är enkla instruktioner på julblomster och små pyssel.

saltljusstakecollage-copy.jpg

Jag fastnade för ett urlätt pyssel. Och om jag skall dra fram min högst insomnade pysselgen så får det lov att vara just urlätt. Ta i grovsalt i en ljuskopp. Sätt i ett ljus. Tänd ljuset. Klart. Nu har Du gjort dig en saltljusstake. Jag håller med den brunögde mannen om att saltet ger klara vibbar av snö, liksom det där snöpudret som var a la mode för ett antal år sedan. Men det här är naturligare och snyggare. Så för mig blir det saltljusstake och saltkakor denna eftermiddag :).

Ljus och ljuskoppar från IKEA.

8 comments

  1. Hej! Jag är väl inte heller ett Ernst-fan men kan tänka mig köpa boken just pga medförfattaren Mia Gahnes medverkan. Hon har en matsida i min dagstidning Göteborgs-Posten varje torsdag och denna ser jag alltid framemot…hon gör en aldrig besviken…senast gjorde jag cookies med muscovadosocker som blev supergoda…och som funkar fint till mitt te! 😉 (lustigt, skrev för några dagar sedan något liknade det ovan hos Helena på Room and Serve!) Trevlig kväll!

  2. Här är en som gillar Ernst skarpt. Han känns naturlig trots att han är en smula udda – och han går ju igång på vissa saker inom mat och inredning som ingen annan – vilket får mig att le. 🙂 Ännu ett bra tips i sann Ernst-anda.

  3. Anna: Gahne är en ny bekantskap för mig. Det verkar finnas många recept online att upptäcka där! Dina cookies låter alldeles delikata de :)Alla: Superenkelt och väldigt dekorativt! Vi hade grovsalt över sedan kräftkoket och nu kom det till användning. Och jag får lov att återupptäcka Ernst igen då ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published.