Entré

entrecypress.jpg

Här ute i nybyggarlandet får växterna finna sig i att bli lite vindpinande så där på en gång. Våra cypresser hade en svag lutning från början och sedan har det bara fortsatt. Det blir mycket grönt för en liten peng, vilket kan behövas när de blivande buskarna och träden ser ut som små minipinnar. Jag är svag för klassisk symmetri som synes. Vid andra entrén som vi använder mest till vardags, står en cypress i en gammal Höganäskruka. Vi tänder marschaller i mörkret på kvällen. Den 14 november är det ett år sedan vi fick nycklarna till huset. Tiden går svindlande fort. Snart är det dags för julkransar på dörren…

signature

8 comments

  1. Ja symetrin är en detalj som jag är otroligt svag för oxå.Ser verkligen fram emot när jag får sätta granris i Zinkhinken och hänga upp adventshjärtat på dörren.Vinterns stora charm är för mig allt fint i blomsterväg vi pyntar våra hem med. Det riktigt kliar i fingarna att sätta i gång.Tänk vad tiden går fort….1 år i det underbara huset. Det måste väl firas???Ha en fin dag. Kram Lina

  2. Linruz: Enar och cypresser är mycket jul för mig. Granris. Lingonriskransar. Sant. Julen är mycket blomster. Jag har inte känt mig så vintrig, men nu börjar det komma smygande lite känner jag. Ja, tänk att vi har en ettåring snart 🙂 Pukor och fanfarer! Ha en fin dag Du med! Kram

  3. Tänk ett år sedan ni fick nycklarna! Har följt er varje dag sedan dess, tiden går så snabbt. Den 14 november är ett datum som även betyder mycket för mig, då har mannen och jag “årsdag”.Tack för en trevlig blogg och härlig bloggläsning,varma hälsningar Emma

  4. Emma: Nämen vad skoj! Då må vi båda fira den 14:e 🙂 Tack för fina ord!Caroline: Ja, visst är det lite läskigt! Man tänker sällan på tiden, men när man hakar upp det så på enskilda händelser, så inser man att det flyter på minst sagt. Japp, ett år har vi snart bott här. Otroligt snabbt har det gått!

  5. Oj har det redan gått ett år! Jag är likom du vansinnigt svag för klassisk symmetri, från litet till strot, från hur handdukarna ligger på hyllan i badrummet till placering av fönster…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *