It´s Monday – vecka 46

461manda-copy.jpg

Ja, så var det måndag igen. Hurra! November är en grå månad, men för oss är den alltid lite speciell eftersom Anna fyller år i slutet på månaden. Och på lördag firar vi att det är ett år sedan vi fick nycklarna till huset. Vi får klappa lite extra på det då. Min inre citron has left the building – för denna gång i alla fall. Skulle ju gjort lemonad ju. Glömde det ;).

Douglas Wilsons tryck finns i en ny färgställning hos Keep Calm Gallery.

463mandag-copy.jpg

Jag har en grafisk W-kasse. Nu finns Alphabet Bags även i en blingad version. Bling! Bling!

462mandag-copy.jpg

Jo då, vet att jag är lite smått barnslig när det kommer till Penguins grejer… I går tipsade den fina bloggen Signed by Me om att det finns ett stort sortiment hos Paper Cut. Oh well, barn i godisbutik – typ :). Penguin firar 75 år 2010 så vi lär få se mer ting framöver. Inte mig emot. Nyligen kom det ut en box med hundra omslag som vykort. Om Ni letar efter en fin present till någon med stort litterärt intresse så är den här ultimat. Jag litar inte riktigt på tomten, så jag har fixat en box själv.

469mandag-copy.jpg

Bara en sådan sak som att muren föll för tjugo år sedan. En vacker, vacker dag med klassisk sång.

467mandag-copy.jpg

Mulberry firar jul med en grafisk snygg layout med äppletema. En giftguide för välfyllda plånböcker.

4610mandag-copy.jpg

Tipp-tapp-tipp-tapp-tippe-tippe-tipp-tapp-tipp-tipp-tapp. Sjunger jag nu för liten son på kvällen.

Kudde från Serholts/House of Hedda.

464mandag-copy.jpg

Det är inte alldeles enkelt att hitta de ultimata basplaggen. Jag är nyfiken på nya svenska A.O med ekologiska kläder till bra priser. De finns bland annat hos Wardrobe Stockholm.

4611mandag-copy.jpg

Ett fint bidrag till den klassiska genren “Räknelära”. Sandra Juto, Mija Carlsson och Malena Forsare – Numbers. (Via Emmas Designblogg. Bilden är beskuren ovan).

468mandag-copy.jpg

Afroart har fyllt på med fina ting till kylan. Rosa, mjukt i alpackaull från Bolivia. Ja tack!

46mandag-copy.jpg

Edholm/Ullenius har gjort ett fint mönster Hjärtats träd till Unicef. En riktig färginjektion som passar fint i ett barnrum. Ingela P Arrhenius har gjort ett lite mer vintrigt Djurens träd.

466mandag-copy.jpg

På onsdag kväll är det dags. Sista avsnittet av True Blood. Det var länge sedan jag blev så där febrigt förälskad i en serie. Jag måste dock säga att det hela har avtagit lite under resans gång, men det här är ju höstens givna höjdpunkt :).

Urvampyren Dracula har precis kommit ut i Penguins klassikerserie. Japp, där kom den – igen!

465mandag-copy.jpg

I går doftade det saffran i hela huset. Jag gjorde ett storbak av mina klassiska biscottis. De är lika goda i år!

Bild: Vintage Printable. Happy Måndag!

10 comments

  1. Vet du var på nätet man kan beställa de klassiska Penguinböckerna? Tack för en underbar och inspirerande blogg!!

  2. MMM saffransbiscottis ska bakas nu i den lediga helgen yummie, jag längtar redan:) Men hiskligt vad dyr saffranen var….Ha en fin fortsatt måndag

  3. Kan inte låta bli att kommentera första bilden, såå bra att titta på och ta udden av sina sura mungipor. Tänk att en liten bild, några ord kan hjälpa en att dra sig upp ur surträsket. Tack för hjälpen (den behövdes här bland magsjukor, feber och löss…livet liksom men ibland så frustrerande)./Wilma

  4. Onsdag…herregud det är idag! Och sista avsnittet av Bill & co. Herregud. Jag får rappa på med utvecklingsamtalen på jobbet. Det finns ju viktigare saker. Men jag håller med dig om att känslan har avtagit lite. Precis samma sak som händer när ens nyförälskelse börjar avta. Plötsligt börjar man notera de små skavankerna, de små felen. Irriterande. (Kul fakta om mig är att jag är gravid och har tänkt att tvinga min man att döpa sonen till BILL i andranamn om det nu blir en son…Det vet vi inte ännu. Med tredjebarnen nu så skiter jag i släktnamnen, nu får jag gå på känsla och BILL är väl ett rätt coolt namn om man jämför med Gunnar, Ragnar och Bertil?)

  5. Hej hopp Älskar verkligen ordspråket om livets sura! Vackert & tänkvärt.Du har en sagolikt fin blogg…Ha en fin helg. KRAM LISAhttp://minx.se/lisa/images/lemonades.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.