1 december

christmaspil.jpg

Nu är det bara tjugotre dagar kvar. Tänka sig. Vi började såklart dagen med de två julkalendrarna. Martin Widmarks Nelly Rapp går på radion 06.45. Det var mysigt att ligga kvar i vår stora säng och lyssna, så det hoppas jag att vi kan fortsätta med – på vardagarna. Barnen brukar väcka oss på helgen med – så att vi inte skall missa något avsnitt :). Möjligen sänds det senare då? Man må hoppas det! Om inte annat så kan man lyssna på webben. Det första avsnittet bådade riktigt gott. Så var det de högt emotsedda superhjältarna då. Jag vet inte. Jag får ge det några chanser till. Men hade inte glansen falnat lite från guldserien på Bolibompa? Jag hoppas innerligt att det inte är så. Man kanske skall tillverka sig en superhjälm för att komma i den rätta stämningen ;).

adventstomtar1.jpg

Och hur gick det här till då? Jo, det skall jag tala om. En blödig mamma såklart. I år skulle jag vara iskall. Inte små presenter varje dag inte. Nix. En adventsgåva var väl alldeles lagom – på sin höjd. Men så fick den julälskande sonen syn på tomtarna i en låda och då var det kört. Hundögon och så “småtomtarna kommer väl i år också, mamma?”. Ja, de får väl lov att göra det. Henrik tror fortfarande lite på tomten och på att det är små tomtar som går in i vårt hus och lägger en liten godisbit eller ett par kalsonger eller något litet skoj eller praktiskt vid kalendertomtarna. Det är nog sista rycket med de tankarna. Och då får man väl lov att leva ut fantasin ett år till då. När jag köpte tomtarna när barnen var pyttisar var målet att skapa egna familjetraditioner. Och den ambitionen får anses framgångsrik. Att jag sedan sliter mitt hår ibland när det skall till några minipaket varje kväll – ja, det lyckas jag visst alldeles glömma bort mitt i all sentimentalitet. Länge leve de fyrtiofyra minigåvorna som skall till nu :)!

11 comments

  1. Hi hi ja vi har kämpat med alla 48 små mini paket här hemma men lyckan är total kan jag lova:) Tomtarna är ju så fina att de inte kan gömmas undan liksom:) Blir det någon en mammas dag julkalender här då?Kram Mia

  2. Mia: Här slår vi in efterhand. Vet inte vilket som är värst 😉 I dag fick de TV- och radiokalendern i gemensam present. Sedan blir det lite smått – och gott – framöver. I år tar Helena och jag en paus, eftersom det är flyttider för Helena. Vi kommer tillbaka med spännande tävlingar framöver, men denna december känns det riktigt lyxigt att inte vara tomtenissa faktiskt 🙂

  3. Min äldste är 14…ramaskri när jag föreslog att vi skulle skippa paket-kalendern i år. Så nu vet du vad du har framför dig…..Men de får turas om, 3 x 24 mäktar jag inte med.

  4. Jag står inte ut med tanken på att göra 24 små paket per unge; priset och att behöva trampa i grejorna – de som ändå har triljoner för många! Så vi har en aktivitetskalender istället, med små avbrott för presenter de dagar då vi vet att det blir tjorvigt med tiden (som makens stundande 40-årskalas, TÄNK så lämpligt att det är en dvd dagen efter! 😉 och resten av dagarna finns där små lappar där det står vad vi ska göra. När de var mindre hade vi en burk där det kom en ny grej varje dag och då kunde det t ex ligga pepparkaksformar en dag och en disktrasa nästa. På så sätt kan man lura ungarna att julstäda också. *moahahaha* 😉

  5. Elisabeth: Ja du, det tänkte jag inte på när det var superskoj med små paket när barnen var pyttesmå 😉 Från början var det en tanke om att sprida ut lite under hela december också, än att få mycket på julafton. Nu har vi Annas födelsedag sent i november, namnsdag i december, kalender och jul. Det blir mycket nu minst sagt. Men barnen pratar massor om kalendern, så man får lov att offra sig – antar jag :)Maria: Mycket klokt. Här köper jag inte hem 48 smågrejer, utan vi fyller på kvällen innan. Det kan bli sådant som är aktuellt, en liten skumtomte, ett par kalsonger som ändå skulle fyllts på i lådan eller en tiokrona. Aktiviteter=smart. Vi har gjort så någongång. Jag funderar också på att köra ledtrådar nu när de är lite större, så att luckan kan innehålla en tråd som leder vidare till något annat. Vi får se hur kalendern artar sig i år 🙂 Att lura dem att städa låter inget annat än genialt!

  6. Uhu, ingen julkalender! Jag missunnar er förstås inte vilan, men jag hade bespetsat mig på spännande tävlingar! Nå, får hålla utkik i framtiden istället då.

  7. Här lyssnades det med spänning på Nelly rapp i morse. Ja jag var nog lika inne i det som killarna.Anton och jag läse just de böckerna i våras då han hade i läxa att läsa en kvart om dagen.Jag tyckte det var så spännande och bra böcker ,att vi åkte till biblioteket och lånade en till*fnissDärför är vi jätteglada att de sänder just Nelly i år.Klockan ställs på 6.40 i morgon och radion slås på.kram Lina

  8. Bella: Man tackar :)Karin: Ja, lite synd är det då det är en tradition här på En mammas dag, men jag lovar att vi kommer att köra finfina tävlingar framöver istället!Linruz: Radiokalendern är riktigt bra med bra skådisar. Jättemysigt att ligga i sängen och lyssna innan man går upp. Jag såg om TV-kalendern i går kväll och då tyckte jag bättre om det faktiskt. Jag hade skyhöga förväntningar såklart, eftersom jag hissat Supersnällasilversara och stålhenrik innan 😉 Kram

  9. Var glad att det inte är 96 paket som hemma hos oss! Plus 24 st till maken (men till honom är det lätt- 24 praliner från Jam Jam, sen är december räddad!). Det tar lite tid bara att slå in…;-) så kämpa på…Hoppades att barnen hellre ville ha en köpt chokladkalender, men icke. Nissarnas kalender ska det vara.En mamma som tycker att det är rätt kul trots allt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.