Äntligen vinter

minusgrader-copy.jpg

Så trevlig världen blev med ens med ett frosttäcke och sol! I december skall det vara kyligt och frisk luft, och inte barn i lerslask med en ständigt rullande tvättmaskin…

julros.jpg

I år har vi en julros. Den är mäktigt pampig i sitt uttryck och vem vet. Måhända överlever den för senare utplantering i trädgården. En vit ros i frosttäcket känns i tanken tämligen magisk.

ballykangor-copy.jpg

Den plötsliga kylan påkallade en inventering i vinterförrådet. Det är bara att konstatera att jag närmar mig en seriös investering. De håller inte för evigt, men väldigt länge, så räknar man enligt den klassiska formeln PPA (Pris per användning) – och jag lufsar runt i mina hela vintern – då är det värt det. Men hålet i kassan blir stort. Bäst att börja spara tills nästa vinter – typ.

hmlakan-copy.jpg

H&M började sin realisation igår. Här klickades det hem extrajackor till barnen. Slitaget där är inte att leka med. Jag var nära att stoppa i de tjusiga rutiga lakanen med vinterkänsla i varukorgen, men det fick bero denna gång. Snygga är de – ett shoppingtips denna dag om man känner sig hågad.

fonsterhorn.jpg

Sol! Sol! Sol! Ack, ack så svältfödda vi är i perioder vi tappra nordbor! Här står julrosen när den inte fotograferas ute i frosten tillsammans med cyklamen som överlevde borttagningen av de flesta blommorna. De stod inte speciellt länge i vas hos mig, även om det var vackert. Peppar-peppar – i kruka mår den väl.

livjinkopp-copy.jpg

NK har gett sitt hemplan en makeover. Jag stod och klämde på en mugg av Agneta Livijn. Jag har en fableisse för 1.kuddar 2. brickor 3.blomkrukor 4.temuggar – och en del annat för den delen… Muggen var av modell större än på bilden och med dekoren The au citron. Jag tyckte mycket om själva örat med handdrejad touch som gjorde att den var mycket angenäm att hålla i. Sådant är viktigt. Hmm – kanske skulle investera ändå?

pakettillsjalv.jpg

Den handdrejade känslan finns inte riktigt i Höganäs muggar, men jag gillar dem med. Ett fint fynd på en IIttalaoutlet – tjugofem riksdaler styck där en del gick till Unicef – för klassiska clubmuggar i vit glaserad keramik. Perfekt till glögg för vissa som dricker mycket av den varan. Sedan en klassiker. Nu kanske man mest köper till andra i juletider, men det kan ju råka slinka med en personlig gåva också. Låt affären slå in varan även om Du skall ha den själv. Det blir en helt annan upplevelse att komma hem och öppna ett fint paket. Jag har ett kvar från Svenskt Tenn :).

theholidaymiljo-copy.jpg

Och nu är det fritt fram för alla julfilmer! Jag laddar som alltid med The Holiday. Har Ni någon favorit i genren?

Ha en riktigt fin torsdag!

Bilder: Weronica – En mammas dag, Rizzo, H&M och Agneta Livijn.

17 comments

 1. God morgon! Visst var det underbart med kyla och frost! Kan inte annat än att hålla med =) Med ett sådant uppvaknande måste resten av dagen bli fantastisk skulle jag tro. Ha en fin dag!

 2. Minks: Såklart – Love Actually är en klippa dessa tider 🙂 De kommer från Blomsterlandet – två stycken för femtio riksdaler.Ulrika: Jamen, då säger vi det. En fantastisk dag 🙂 Detsamma till dig!

 3. Jag har planterat ut alla mina julroser som har blommat över i krukor. Och nu kommer dom upp varje år i trädgården på tidig vår. Jag blir så glad varje gång.

 4. Härliga bilder, med härliga tips!Kram Lo, som nu sålt lägenheten och som är såå nöljd och sååå trött!

 5. Hejsan!Tack för de fina inspirationsbilderna, måste gensast plocka fram The holliday ur gömmorna 🙂 Lakanen kunde inte jag motstå så dom kommer nästa vecka med posten, får väl slå in dom i paket i alla fall!Kram Eva

 6. Kjempefine inspirasjonsbilder (som vanlig!) hos deg.Litt kul at det er samme film som vi ser på… jeg begynte å se min i går 🙂 Elsker den filmen, elsker det lekre interiøret i LA-huset…

 7. Idéverkstaden: Jag har slitit ut ett par Ballysar. De var svåra att få tag i ett tag här, så nu har jag ett par Hush Puppis-curling som sjunger på sista versen. Så jag närmar mig en investering som sagt. Jag fryser alltid om fötterna – men icke i dessa!Britta: Åh, hoppas att jag kan hålla liv i vår ros då! Jag kan tänka mig att den är som ett litet smycke ute i trädgården.Lo: Åh, grattis! Så kul! KramEva: Då får Du lov att slå in dem som sagt 🙂 Fina är de! Mette: Tack! Jag har inte plockat fram filmen ännu, men snart så! Min favorit är nog ändå Cameron och Law ute på den brittiska landsbygden. Jag är ingen stor fan av Jude Law, men just i denna film är han – fin :)Junitjej: Absolut! Ja tack, tomten! Caroline: Usch ja… Synd att detta vackra inte får vara. Hoppas att det snart kommer tillbaka!

 8. Jag får nog hålla med om Bally…. Min mamma har kvar sina efter 30 år (ja de är slitna men funkar fortfarande). De är storlek 36 och jag kommer alltid minnas den vinter då jag skadat foten och åkte med mammas ena Ballysko på högerfoten som barn. Då var den jättestoooooor på min fot- nu har man själv 41 så det var visst längesen ;)Fin vinter ni har! Här är det bara höstrusk! USch för det! Vill ha solKram

 9. Du får till och med en sommarälskare som jag att gilla vintern. Fast det är kanske just det som är kruxet att det så sällan är vinter hos oss nere i Skåne-land. 🙂 Fantastiskt vackra bilder!

 10. Fina bilder! Jag gillar dina blomkrukor väldigt mycket. 🙂 Vart har du köpt krukan som julrosorna står i? Julfilmer som jag måste se på julen är The Holiday, Love Actually, Sound of Music och Fanny och Alexander. Klassiker allihopa, numera. De är underbara. Men högst på listan ligger ändå Tomten är far till alla barnen. 🙂 Jag tycker den är såååå rolig! Fast kanske har jag sett den för många gånger, kan alla repliker utantill… 😉

 11. Hejsan!Jag är också lite sugen på ett par sånna skor, tycker de passar till alla tillfällen. Julrosen är verkligen en vacker blomma, själv har jag inte köpt någon iår den det görs det nog snart hoppas jag.Kul att titta in hos dig!

 12. Klara: Rätt regnigt och trist här också nu – vill ha den vackra frosten tillbaka. Barnen kommer in totalt nedlerade. Kyla – tack :)Malin: Tack! Riktig vinter får man några veckor om året känns det som. Det var bättre förr – typ :)Frida: Tack! Det är klassiska krukor från Waldemarsudde. De säljs i butiken där och de skickar också tror jag. Titta in på deras webbplats så ser du dem där. Jag har haft mina länge – evigt vackra – tycker jag då 🙂 Många fina filmtips där! Förra året såg jag om hela Fanny och Alexander. Julscenerna är ju riktigt magiska där.Alexandra: Visst är den! Jag gillar det brittiska med Cameron och Jude.Josefin: Ja, det är klassiker som fungerar till allt tycker jag också. Jag går jämt runt i curlingkängor på vintern. Det ända som riktigt värmer fötterna. Julrosen verkar trivas inne hos oss. Hoppas att den klarar sig för utplantering sedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.