It´s Monday – vecka 50

502mandag-copy.jpg

Det är den sjunde december. Här ösregnar det. Nu sluter vi ögonen och föreställer oss ett snöigt jullandskap med en kör i bakgrunden. Så där ja. Nu går vi vidare mot veckan :).

Här blickar vi traditionsenligt fram emot Nobeldagen på torsdag. Vilka färger kommer kungligheterna att ha på sina klänningar? Hur kommer blomsterdekorationerna att se ut? Det är egentligen en mycket händelsefattig sändning efter 16.25 då intåget sker, men här sitter jag bänkad som jag har gjort sedan jag var liten flicka.

Den nya Kissing Checklist av Rachel E Foster hyllar den lite mer vardagsnära kärleken. Något för att påminna om det stora i det lilla.

503mandag-copy.jpg

Och på onsdag är det Anna-dagen. Jag har säkert berättat det förut. Hur Anna i magen hade namnen Helena eller Hedda. Men så kom hon. Det lilla mörkhåriga knytet. Och under en av de första nätterna på sjukhuset låg vi vakna mitt i natten, Liten och jag. Och hon tittade rakt på mig med sina stora ögon. Och då bara kom namnet från ingenstans. Anna.

506manda-copy.jpg

Den danska bulldamen Camilla Plum har även hon gjort en julbok för några år sedan som tidigare gått mig förbi. Omslaget gör mig glad. Tjusigt.

En av mina favoritböcker i juletider – Visst kan Lotta nästan allting. När barnen var pyttisar såg vi på Lotta på Bråkmakaregatan morgon, middag och kväll. Nu är de mer svårflirtade. Jag får ta och titta själv :). Både filmatiseringen av Madicken och just Lotta lyckas fånga det där som tycks vara essensen av vår dröm om julen.

5010mandag-copy.jpg

Vi såg Idol-semifinalen live – hallå vad hände där liksom? Tove skulle såklart ha gått till final! Lindström och Luuk spelades in. Jag såg glimtvis sedan genom trötta vaccinögon. Jag har alltid haft ett ambivalent förhållande till På Spåret. När det gick till kreddigt fredagsnöje hängde jag inte riktigt med. Men kanske ett lyft nu då med den gode Lindström. Jag må ge det en chans till.

Tomten shoppade julklappar på CDon och klickade hem rabatterbjudanden i rask takt. En tv-serie säsong ett för nittionio riksdaler var liksom lite för bra för att hoppa. Och då fanns han där – Dexter. Flera påstår att jag kommer att älska honom. Men jag har undvikit en av mina favoritskådisar – Michael C Hall – för att det verkar ju så – lääääääääskigt… Jag har alltid varit harig, men vet inte. Jag överlevde ett True Blood-race, så jag kanske har repat mod nu då. Jag må återkomma i frågan :).

509mandag-copy.jpg

Kronljusen går åt i rask takt här nu. Tjusig, enkel och stilren design i Kluster av Filippa Reutersvärd för Klong.

Även om jag numera bor i hus och inte skulle vilja byta tillbaka till staden, kan jag inte låta bli att beundra arkitekturen och det vackra i en klassisk stadsvåning. Åh, det är tjusigt ögongodis. Jag tittar just nu lite extra på detta hem i nya Sköna Hem. Jag gillar de vita fårskinnen – skall titta på Gotland i sommar – och den gosiga mattan. Vi har knappt en matta i huset än så länge.

Dimmorna lättar efter helgens feber. Och det känns på ett sätt som att vakna lite igen. Ibland gör det ju det. Man liksom orkar suga tag i saker som har legat och grott ett tag. Så ingen sur citron denna gång, utan ett friskt steg framåt :)!

507mandag-copy.jpg

Happy Måndag!

Bilder: Blomsterdekorationer från Nobelfest 2008 – fotograf Yanan Li/Gunnar Kaj, Kissing Checklist/Keep Calm Gallery, Pressbild Raben & Sjögren, Mulberry Home, Dexter/Exergian, Kluster/Pressbild Klong, Viveka Gil & Ulrika Jidström- Fotograf: Martin Cederblad/Sköna Hem och illustration av Lisa Rupp/Almanacksblad att ladda ned för december.

signature

12 comments

  1. Den här måndagen känns som en sådan då orken snubblar på mållinjen innan jul. Vill hem till pepparkakorna och soffan! Men det var trevligt med edtta lilla avbrott!

  2. Tack för ett mysigt svep. Kan beövas piggas upp lite när regnet står som spön utan för fönstret.Här hemma är det film och mys i soffan som gäller idag då likllebror har dragit på sig feber.Ha en br dag trots det trist vädret.Kram Lina

  3. Ååhh….så fint måndagssvep!Här uppe i norr är det också grått, lite regn och jättetrist.. Det lilla snötäcke vi fick för några dagar sedan håller nu sakta på att regna bort…Men desto roligare att kika in här & bli inspirerad och genast steg humöret ett par grader ;-)Ha en fin måndag Weronica!KramAnna

  4. Dexter är sjuuukt bra och Michael C Hall är verkligen en fantastisk skådespelare. Alla i ensemblen är helt underbara förresten. Jag behövde ett par avsnitt för att komma in i den men sen blev jag helt fast. Jag gillar hans torra humor och min sambo och jag sitter ofta och skrattar tillsammans när vi tittar. Nu är väntar jag på den nya säsongen som visas i USA.Jag ser också Nobelmiddagen varje år. Jag gillar maratonsändningar av alla slag typ skidåkning, oscarsgalan, maraton (japp!), tour de france, golf. Blir dock lite färre nu när jag har små barn..

  5. Måndagssvep istället för fredagssvep – HÄRLIGT!Nu har jag suttit en knapp halvtimme och tittat på Jane Eyre och väntat på att den “rätta” Jane ska infinna sig i tv-rutan men icke. Jag tog helt för givet att den var den riktiga versionen. Nu är min dag lite förstörd men måndagsvepet gjorde mig lite gladare, tack. kram

  6. Tack för en underbar blogg! Den är lika bra som True Blood OCH Dexter! 😉 Kan verkligen rekommendera den serien!

  7. Alltid lika inspirerande med dina svep! Håller med dig om att den tjusiga våningen i Sköna hem är riktigt läcker. Skulle gärna flytta in där! Tjing Sofie

  8. Alla: Tusen tack för era fina kommentarer! Det är alltid så skoj med respons på det man gör – en bloggares lön 🙂 Tack!Jennie: Att vara lika bra som True Blood. Ja du, du har helt klart förmågan att smickra ;)Sofia: Ja, du har rätt! Det är nog just marathonsändningar som jag gillar med. Sådana där meningslösa som man kan se med halva ögat medan man gör något annat samtidigt. Sådana där som står på i bakgrunden och bara förmedlar en samlande enhet. Japp, jag gillar det också 🙂

  9. Skinntips:Vita finns på vägen mellan Slite och Othem.Annars finns öns finaste grå skinn vid Graute gård i Hejnum, nära ert tillhåll… Åk dit och klappa både skinn och levande lamm i sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *