Julgott (och en ultimat chokladkaka till resten av

Nu tror jag att jag kan sluta att leta. Jag är alltid på jakt efter den där perfekta chokladkakan, även kallad kladdkaka. Den där som riktigt smälter i munnen, som har perfekt konsistens och som har harmoni mellan smakerna. Jag har länge bakat efter ett recept liknande detta, men inte riktigt likadant. Nu blir det Annikas brownie. Kakan blev just perfekt. I juletider toppade jag även anrättningen, enligt Annikas instruktioner, med saffranstryffel. Det hela riktigt smälte i munnen till eftermiddagsfikat. Det är en mäktig kaka och det räcker med en liten bit. Både Marie och jag åt aningen för mycket tror jag. Svårt att låta bli :). Prova! Det hela smakar helt enkelt galant!

brownierecept-copy.jpg

Se hela receptet med anvisningar hos min favoritmatblogg – Smaskens som drivs av Annika. Annika hade pepparkakskryddor med i degen, men det gick fint utan. Saffranstryffeln gjorde att kakan gled in på baklistan i juletider, men grundreceptet på Brownie kommer jag att bära med mig året runt.

signature

9 comments

  1. Mums, måste definitivt testa receptet. 🙂 Jag håller för övrigt helt med Annika om salt och choklad. Min favorittryffel (Göteborgstryffel kallas den här) är just med lite flingsalt på toppen. Saffran är inte dumt det heller! Tack för tipset!

  2. Smaskens säger jag!!Så frestande gott det låter….Hinner inte med alla goda recept du bjuder på.Tänker varje gång att det måste jag pröva..sedan hinns det inte med.Men denna smarriga skapelse faller mig verkligen i smaken, så den ska läggas i att göra listan.Go kväll på dig. Kram Lina

  3. Oj…hur gott låter inte det?!!!Säkert en sån man tar liite för mycket av..*ler*…Jag måste absolut lägga den i högen med recept att prova!!Tack för tipset,- från en riktig chokladälskare!!

  4. Men, så roligt att de föll dig i smaken! Jag är verkligen sällsynt nöjd med detta brownie-recept. Kul om det sprids till fler chokladälskare!Jag kan berätta att jag testade mina pepparkakskryddade brownies på mina arbetskamrater idag, och de fick ett mycket gott betyg. Ddet var precis lagom mycket kryddor; det smakade fortfarande mest brownie, men med en hint av pepparkaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *