16 december

pepparkakspyssel.jpg

I vår lilla kokongiga rossliga tillvaro här pysslar vi när andan faller på. Utanför är det ett ymnigt snöfall och ack, ack, även ett nybyggarområde med hus i olika stadier blir så fint med ett vitt täcke på. Leran på gatorna är väck för en stund – halleluja! I går gjorde jag julgodis som man enligt boken (recept kommer) kan äta ihjäl sig av. Låt mig säga så här – vi lär få göra några fler satser till julen.

pepparkakspyssel1.jpg

Jag är som jag har skrivit tidigare ingen riktig pysslare. Om jag skall ge mig på saker så skall det vara enkelt och smidigt. Ni minns väl vårt pepparkakshus som blev till tält ;)?! Jag tycker om pepparkakor som dekoration, med eller utan kristyr. När det gäller kakor som bara skall hänga uppe till lyst, fungerar det utmärkt med den färdiga varan. Man får en hel burk med perfekt jämna hjärtan med perfekta små hål för en liten slant på stormarknaden. Dessutom finns det kristyr på tub som är redo att användas på direkten. I med ett snöre i hålen och häng upp. Ibland är det fint med genvägar. Vi skall hänga upp några hjärtan i köksfönstren. Dagens enkla och mycket dekorativa.

7 comments

 1. Det låter som om ni har ett rejält krassligt slut på 2009. Hoppas nästa år blir bättre. Lättsamt pyssel är det bästa. Kristyrtuben är min bästa vän. Inga mer halkiga plastpåsar eller prassligt bakplåtspapper. Lätt att impa på småflickorna. 🙂

 2. Hmmm, undrar vilket julgodis det är..?Jag lånade den boken på biblioteket för en tid sedan och hittade en del smaskiga saker. Har bl a planerat lite lakritskola med mörkchoklad och salt. Och i helgen ska jag ge mig på Rocky Road som jag vet kommer bli farligt farligt 😀

 3. Jag är hemma med sjuk Maja. Men hon orkar inte ens pyssla, vi ligger mest och ser på Madicken. Jag ser fram emot piggare tider och tid för pyssel!

 4. Var kommer almanackan från som är med på första bilden? Har sett den förut, men helt glömt av. Plötsligt blev den en het kandidat till 2010 almanackan i köket =).

 5. Malin: Förutom att jag däckade av influensavaccinet och Henriks rossliga hals denna vecka, så skall vi faktiskt inte klaga. Det har – peppar, peppar gånger tusen – varit förhållandevis lite denna säsong. Men friska vill vi alla vara 🙂 Precis – smidigt må det få vara ibland!

  Sofia: Lakritskolan låter ju fantastisk! Denna gång experimenterade jag med råsocker för första gången. Det blir en lite annan konsistens på en del godis och det blir lite plattare helt enkelt, men jag gillar ju den smaken så det får jag lov att ta. Jag har gjort vaniljkolan i boken plus den chokladöverdragna gräddfudgen. Den är fantastisk god – och ja, man kan nog nästan äta ihjäl sig av den 😉

  Lo: Stackars lilla Maja, hoppas att hon snart är kry igen. Madicken är inte helt fel. Mina barn vill inte titta så mycket längre, men jag tror banne mig att jag skall kolla på julavsnittet alldeles själv en kväll för att komma i stämning 🙂

  Anna: Den kommer från Ingela Kleveland på KlevelandORD. Tyvärr för oss fans så tar Ingela ett uppehåll detta år och är med sin bebis, men jag hoppas så att hon kommer tillbaka med fler almanackor och övriga produkter. Jag kommer att sakna min almanacka i köket. Jag har en variant från 2008 i arbetsrummet, bara för att orden för varje månad är så fina 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.