Snöiga entréer

snoentre.jpg

Så här skall det se ut veckan innan jul! Snön faller och jag blir genast mildare i sinnet känner jag. Barnen fixar med snölyktor och kommer in lyckliga över att ha rullat i det vita. Jag tar gärna blöta kläder framför leriga dito vilken dag som helst :).

snoentre1.jpg

Minns Ni detta? Vår fina ytterdörr har glasrutor vilket är estetiskt vackert och ger härligt ljusinsläpp. Insynen rakt genom huset är en annan sak. Tidigare i höstas köpte jag tyg från Klässbols och nu har det kommit på plats i dörren.

snoentre2.jpg

Ljusinsläppet är fortfarande kvar med det rynkade linnetyget, men nu slipper vi den direkta insynen och hela nedervåningen har fått en mer ombonad känsla. Kort sagt, vi är mycket nöjda med denna lösning.

snoentre3.jpg

Stadsvisiterna har inte varit så många den sista tiden. Pardörren får kanske gå in i julen utan lingonriskransar, men på groventrédörren tronar den fina enriskransen tillsammans med en cypress i ett gammalt Höganäskrus.

Hej mitt vinterland!

12 comments

  1. Håller absolut med om att blöta kläder är bättre än leriga! Fint med de gröna cypresserna mot allt det vita, må snön ligga kvar ett bra tag!

  2. Lo: Ja, nu är vintern här på allvar. Jag hoppas att den stannar länge, länge. Den här vita vintern är så mycket trevligare än den oändliga leran :)Ida: Visst är det så. Lera, lera och ännu mer lera har det varit på kläderna länge nu. Blöt snö är så mycket gemytligare att ta hand om 🙂

  3. Så fint det ser ut! Och snö också… det kan jag bli lite avis på faktiskt (fast mest å barnens vägnar…)Er entré ser verkligen tjusig ut! Linnetyget ser ut att passa bra där i fönstrena.

  4. Malin: Eller hur :)?! Jag vill ha hela vintern sådär istället för grått slask!Stämningsfullt: 🙂 Vi trivs här, det gör vi!Mrs b: Barnen får genast något konkret att göra ute när det vankas snö, vilket är trevligt å allas vägnar. Än så länge tycker även den manliga delen av hushållet att det är lite skoj med snöskottningen 🙂 Tyget blev verkligen fint och en perfekt lösning mot insynen. Min kära pappa klurade länge innan han kom på en lösning för att få dit det, men nu är vi alla nöjda och glada!Heléne: Ja, det törs jag 🙂 Det är en gammal kruka som är lite spräckt i botten, så den får stå där den står nu. Jag hoppas att det skall fortsätta att fungera även nu.

  5. HejJag undrar hur du gick tillväga i slutändan? Bev det sånadära “snoddar” som man skruvar i, eller hittade ni på en annan lösning? Vidare passar jag på att ställa ett par frågor om belysning: vad har ni för lampor i badrummet? Jag skulle gärna se en liten uppdaterad version av hur badrummet blev till slut, du kanske har gjort ett sådant inlägg men jag kan inte hitta det. Och vilka lampor valde ni till fasaden? Blev ni nöjda med utebelysningen? Mvh Sofia (hon som bor granne med Klässbols 😉 )

  6. Hej igen,Jag kom på att jag kunde titta på de månader när ni flyttade, så nu såg jag att ni har spots i taket, men då kan jag passa på att fråga om överig belysning i badrummet? Jag har exakt samma i övrigt, dvs vitt kakel på vägg och schackrutigt golv, men inga spotlights och måste bestämma taklampor samt en lampa ovanför spegeln. Mycket svårt! Jag såg även vad ni valde för utebelysning när jag bläddrade tillbaka. /Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published.