Farligt, farligt…

prunusfat-copy.jpg

…men härligt, härligt – typ. Julgodiset letar sig inte fram till några tjusiga uppläggningsfat ännu här i huset, utan här kör vi med klipptekniken. Den ljuvliga vaniljkolan ligger i en form som en stor brun klick. Den skulle väl egentligen packas in i fint papper, men här går vi och gläpper i kylen och klipper av oss bitar efter behag. Gräddfudgen har jag fått gömma under en del annat. Farligt gott som sagt :).

Prunus av Stig Lindberg är en klassisk favorit. Om mitt Sixten någongång skulle få sällskap, skulle det gärna vara av Allan från Crème de la Crème. Vackert – med eller utan kola.

8 comments

  1. Allan är bara så snygg men med ett nyligen inköpt Ida-fat så får det räckta ett slag. Allan skulle göra sig fint i det där blåa köket jag ska ordna till efter jul. Nu är det bara rött som gäller.Pepparkaksbak idag och godis nästa vecka. Vis av efarenhet och med tre glupska barn och en mamma så väntar vi in i det sista med godiset. Maken är måttligt intressrad av allt sött, resten av familjen desto mer.Kram

  2. Åh, tackar! Båda lät verkligen som godis i min smak! Men jag får väl göra dem den 23:e så de inte hinner ta slut! 🙂

  3. Här har inget godis hunnits bakas ännu. men tur är nog det för det verkar vara rykande åtgång av dem.Kul attdu gillar mina tags.Kram Lina

  4. Anna: Ja, det är ju samma här. Sixten tronar i köket och lär väl få förbli där i ensam majestät 🙂 Det är roligt att se hur Idas kakfat gör något nytt av de gamla klassikerna. Jag gillar dem mycket. Haha! Klokt säger jag. Godiset ligger ju där som en levande frestelse och gör sig väl egentligen bäst över de där julstinna dagarna. Men som i inne och klättra på väggarna-sysselsättning fungerar det utmärkt. Jag upptäckte att min köttermometer faktiskt klarar temperaturer upp till 120 grader och då går ju allt så mycket lättare än att hålla på med kulprov och annat.KramLisa: Det är recept från Johanna Westmans julgodisbok. Jag köpte den för 49 kr på specialpris och det finns en hel del guldkorn. Farliga recept är det dock :)Linruz: Jo tack, de slinker liksom ned 🙂 Dina tags är fina! Kram

  5. Gräddfudgen lät spännande! Jag skall sälja hemlagat godis på en julmarknad på söndag, kanske vore något? Brukar göra apelsinfudge på eget recept, visst fick du det av mig förra året?

  6. Karin: Jag undrar jag om jag har kvar det receptet?! Spännande med julmarknaden. Det hemlagade godiset kommer säkerligen att bli mycket populärt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.