20 december

Det råder inget som helst tvivel. Årets julgran är utan tvekan den mest maxade som vi har haft som samlad familj. Ni vet man börjar med det där tjusiga pyntet högt upp i granen när barnen är pyttisar så att de inte skall kunna ta ned kulorna. Less is More regerar fortfarande. Det är symmetriskt och utvalt. Sedan växer barnen och de får en högst egen vilja. De hemför sagolika skapelser från förskolan, sexårs, fritis och nu även slöjden. Allt skall upp i granen. Och samsas med de där utvalda kulorna. Och det är ju så det skall vara såklart. Alla skall få finnas i granen, framförallt barnen och deras pynt.

julgranen09.jpg

Vi har bland annat mina speciella silverkulor som jag tagit med mig från föräldrahemmet, massor av silver och guldkulor från IKEA:s utförsäljning ett år, handblåsta glaskulor, pynt från Royal Copenhagen, virkade klockor från en syföreningsauktion, filtade hjärtan från Röda Korsets secondhand tillsammans med barnens pynt. Om vi hänger dit en sak till nu, så böjer sig nog granen ;). Sammanfattningsvis – julen är på gång i boningen!

Barnen gillade inte alls min mörka granbild. Hallå! Man ser ju inte ens granen och våra grejer! Så vi kör en ljusare variant som förhoppningsvis exponerar allt som glittrar lite bättre ;).

10 comments

 1. Härligt! Faktum är att vi har på tok för lite i våran gran, det ska nog dit lite fler saker innan julafton! 🙂 Jag såg förresten ganska så fint pynt på Lagerhaus. Ha det gott.

 2. Härligt! Jag måste erkänna att jag är något av en stilpolis när det gäller vår gran och har lite svårt för flickornas smällkarameller, korgar och hjärtan en masse!

 3. Härlig gran! Här har granen också fått komma in. Jag har redan gett upp alla försök till “Den Tjusiga Granen” även fast barnens egengjorda saker ännu inte blivit så många. Men det är så det ska vara – det får bli en “GladGran” istället 🙂

 4. Vilken härlig och unik gran! När vi var små hade vi två granar – en på varje våningsplan. I granen på nedervåningen fick vi barn hänga upp vårt egenhändiga pynt och på övervåningen var det mamma som finstylade “sin” gran. Ha en fortsatt skön söndagkväll!

 5. Nilla: Haha! Då är det bara att ösa på med andra ord 🙂 Här samlar vi på oss efter hand. Barnen blev överlyckliga när de upptäckte sina pysselalster från förra året. Ack ja, much is more 🙂

  Lo: Jag har gett upp granen! Jag får leka stilpolis på andra områden i hemmet 🙂 Sedan går jag alltid och plockar om lite i granen efter att barnen öst på med allt under en mycket kort tid – det skall gå snabbt att pynta! Fyra kulor på en gren kan bli lite väl mycket 😉 En och annan kula har fått stryka med under åren, men denna gång klarade sig allt tror jag. Men annars hänger de där – deras pappersstjärnor, smällkarameller i – Host lite märkliga färgkombinationer, kransar och annat smått och gott.

  Mrs b: Gladgran – vilket härligt ord 🙂 Och det är ju tjusigt på sitt alldeles egna sätt!

  Sofie: I stan´ hade vi också två granar. Barnen hade en på sitt rum som de fick första advent och sedan tog vi in en stor till jul. Det var egentligen meningen att vi skulle ha en gran på varje våning denna jul, men så har det inte blivit. Jag är väl mest förtjust i granar och maken tänker mer på att få upp den för trappan, alla barr etc. Så en maxad gran istället 🙂

 6. Fördelen med ungar är att de har sönder en hel del pynt varje år så att man inte samlar på sig för mycket… säger hon som har TRE flyttkartonger men ändå inte hittar favorittomtarna!

 7. Jättefin gran! Här har tonåringen klivit över sitt eget pynt-åldern och tycker nu- Men allvarligt, måste vi hänga upp den där stjärnan som vi har gjort? Kan vi inte köpa en ny istället!Och så har jag backat från min snyggstylade gran-fas till att gullbe att barnens toppstjärna får hänga kvar i alla fall denna jul också. Så kan det bli :)Imorgon är det vi som pyntar gran. Med hemmagjord toppstjärna om mamma får bestämma. Kram och tack för stämningsfull inspiration. Mycket fin bild!

 8. Underbar charm. Känner igen det där med alla kulor högst upp. Numera kör vi kulfritt – men än så länge är det mamma som bestämmer. 🙂 Misstänker att barnen kommer att ta över mer och mer – och när jag ser er fantastiska gran känns det inte så skrämmande längre… 😉

 9. Vilken härlig gran! Själv har jag inga barn men två katter som älskar att kasta sig på granen och äta upp glittret. Snart kommer vår gran att sitta på en bokhylla och knappt synas haha!

 10. Åh vad glad jag blir som vunnit en sådan fin bok från Beebok. Jag har legat nerbäddad och varit dunderförkyld. Är tillbaka på jobbet idag och fick se i jobbmailet att jag hade vunnit.Det blir en födelsedagspresent till min dotter.TACK LiseLottehttp://liselottesjodin.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.